Også i år er det Pol som står for tv-aksjon-filmen, for tredje år på rad. Filmen skal hjelpe tv-aksjonen å skaffe 100.000 bøssebærere. Årets aksjon – «Sammen får vi hjelpen helt frem» skal gå til Røde Kors og mennesker som er fanget i krig og konflikt.

- Takket være lokale Røde Kors-frivillige i 190 land kommer vann, mat og medisiner inn til steder og mennesker som ellers ikke får hjelp. Årets aksjonspenger skal selvfølgelig gå til Syria, men også åtte andre land og konflikter som trenger vår hjelp, forteller markedsansvarlig Guri Berndtsson Sanders i tv-aksjonen.

- Ingen skal være i tvil om hva aksjonen går til den 23. oktober. Selv om det er mye snakk om flyktninger som kommer til Europa, så er virkeligheten at de aller fleste lever på flukt i eget land. Derfor var det så viktig for oss å vise menneskene som trenger hjelp, forteller

Årets tv-aksjonsfilm er regissert av John Andreas Andersen og produsert av Einar Film & Fortellinger. Sammen med filmen lanseres også en nettside, «Syria Stories», der man kan bli nærmere kjent med menneskene som er fanget i krigen.

- Det er absurd, men vi har blitt så vant til å se ødelagte byer at vi nesten har glemt at det er mennesker som bor inne i dem. Og før krigen var de akkurat som oss. Barn gikk på skolen, begge foreldrene jobbet. De fiklet med mobilen og sendt snaps. Akkurat det vil vi minne folk på, sier temaet bak kampanjen, Maja Folgerø og Snorre Martinsen i Pol.

Tv-aksjonen arrangeres 23. oktober.