Torsdag denne uke braker det løs med «Byrådagen» på Månefisken i Oslo. Der skal blant annet vinnerne av «Byråprofil» kåres. Prisen har vært delt ut helt siden midten av 1970-tallet og er reklame- og kommunikasjonsbransjens egen omdømmekåring.

På «Byrådagen» 3. november får byråene ikke bare vite hva egne kunder mener, men også hva andre byråers kunder mener om dem. Byråprofil er rett og slett en temperaturmåler på hvor godt kjent byrået ditt er og hva det er kjent for. Fjorårets vinnere var Try, Trigger, Carat, Starcom og Netlife Research.

I anledning «Byråprofil» har Kampanje i år også gjennomført en byrålederundersøkelse.

Les også: Norske byråledere vil helst gifte seg med techselskaper

I undersøkelsen tok vi blant annet opp hvilken kanal som vil være den viktigste betalte annonsekanal om tre år. Her hadde Kampanjes redaksjon valgt ut ni alternativer, og interessant nok var det ingen av byrålederne som krysset av for Aftenposten, P4 eller Snapchat og spørsmålet vi stilte var: «Hva vil være den viktigste betalte annonsekanalen om tre år?»

Google slo Facebook
Topplassen var det Google som kapret med nesten 31 prosent - knepent foran Facebook med drøye 28 prosent.

- Dette er veldig hyggelig, tusen takk til byrålederene for tiliten, den lover vi å levere på. Mobilen har nok bidratt i stor grad og gjort rollen til søkemotoren enda viktigere i folks hverdag. Vi er jo egentlig bare biblioteket som kobler brukerene med innholdet som er relevant for dem. Det er alle de andre som har laget og publisert innholdet som svarer på folks spørsmål som bør stå på pallen sammen med oss, sier Google-direktør Siri Børsum til Kampanje.

I mellomsjiktet kommer TV 2 og VG - 10,3 prosent av byrålederne mente TV 2 kom til å være viktigste kanal om tre år, mens 5,3 prosent av byrålederne mente VG kom til å være viktigst.

Salgsdirektør Bjørn Gunnar Rosvoll i TV 2 er glad for å høre at TV 2 er den første norske annonsekanalen på listen.

- Det er jo hyggelig det. Jeg tror også at TV 2 vil være en sentral annonsekanal for norske annonsører i lang tid fremover, sier Rosvoll til Kampanje.

Den tvilsomme gleden av å dele sisteplassen på listen, er det YouTube og Discovery som har. Blant byrålederne var det kun 2,6 prosent som mente noen av disse ville være viktigst om tre år.

 Plassering Annonsekanal Prosent
1. Google 30,8
2. Facebook 28,2
3. TV 2 10,3
4. VG 5,1
5. Youtube 2,6
5. Discovery 2,6

 

Byrålederundersøkelsen ble sendt ut til 64 byråledere i norske PR-, reklame-, teknologi/design- og mediebyråer. Det kom inn 39 besvarelser. Periode: oktober 2016. Kantar TNS har foretatt analysen for Kampanje.