Tidligere TV 2-topp Trond Kvernstrøm og tidligere leder av reklamebyrået SMFB, Christian Steen, slår seg sammen for å lage et nytt byrå.  Det nye byrået som skal kombinere «det beste fra reklame og tv» har fått navnet The Oslo Company.

- Vi har lyst til å skape et nytt og annerledes byrå, som kombinerer det beste fra reklame- og tv-produksjonsbransjen. Vi har erfaring fra alle sider av bordet, og deler noen felles tanker om hva som kreves i en ny mediehverdag. Mål er å bygge et kreativt hybridbyrå som evner å skape fantastiske ideer, konsepter og historier for både annonsører og mediehus, sier Trond Kvernstrøm.

Det er to bransje-stjerner som nå slår seg sammen. Trond Kvernstrøm har som sjef og gründer av tv-produksjonsselskapet Monster og ikke minst jobben som direktør i TV 2, med ansvar for program og kanal, vært svært synlig på den norske mediescenen.

Christian Steen på sin side har vært en tydelig stemme i den norske reklamedebatten som byråleder i SMFB, reklamebyrået som har vært nærmest å konkurrere med landets beste reklamebyrå de siste årene, Try Reklamebyrå.

- Skal dere lage annonsørfinansiert innhold for tv-kanalene?

- Nei, vi skal ikke lage tv-serier med annonsører som sponsorer. Men alle, det være seg medier eller annonsører, må produsere mer innhold på egne flater. Det nye byrået vårt skal derfor ha stor produksjonskraft og stor kreativ kraft, sier Christian Steen.

- Brikken falt på plass
Selv om de to kommer fra hver sin side av bransjen, er det også et fellestrekk med de to. Begge sa nemlig overraskende opp sine stillinger i henholdsvis TV 2 og SMFB tidligere i år. Samtalene de to i mellom skal ha startet opp i sommer etter at Christian Steen sa opp sin stilling som sjef i reklamebyrået SMFB rett før sommeren, etter ti år i byrået.

Les også: - Sulten på å se hva annet spennende jeg kan få til

Les også: Kvernstrøm ferdig i TV 2 

- Etter sommeren har jeg vært heldig å få muligheten til å treffe mange spennende mennesker i den norske medie- og kommunikasjonsbransje. Det har blitt fryktelig mange kopper med kaffe, som regel på et av de voldsomt mange Espresso House´ene i byen. Jeg tror jeg går i ett med interiøret der nå, og får gullkort snart! En samtale skilte seg ut, den var med Trond, over en kopp grønn te og fant sted på Eckers Kaffebar. I den samtalen falt brikkene på plass og spiren til partnerskapet ble sådd, sier Steen

Fremover skal de to bygge opp et helt nytt og det de mener blir et helt «moderne byrå» fra grunnen av.

- Annonsører og mediehus har komplementære utfordringer. På hver sin side er den store utfordringen å engasjere og holde på rastløse forbrukerne med sitt budskap og innhold, sier Steen.  

- Så dette blir verken et tradisjonelt reklamebyrå eller et tradisjonelt tv-produksjonsselskap?  

- Vi skal levere til både mediehus og annonsører, men i synergier på det Kvernstrøm er flink til og det jeg er flink til.  Annonsørene må tenke mer som mediehus og mediehusene må tenke mer som annonsører. I dette grenselandet ønsker vi å skape synergier og verdi for våre oppdragsgivere.

- God timing:

- Jeg tror tidspunktet for å etablere et slikt hybrid-byrå, som vi ser for oss, er ganske god, sier Steen om sitt nye tv- og reklameselskap.

- Fant en sjelevenn
- At annonsører må begynne å tenke som mediehus er ikke en revolusjonerende akkurat?

- Overhodet ikke. Men vi mener timingen for å starte opp noe som dette akkurat nå er riktig. Alle har skjønt det, men det er ingen som tar konsekvensen av det fullt ut, det være seg medier, reklamebyråer eller mediebyråer.

- Hva kan tv lære av reklamebransjen?

- Slutte å tenke lineært, men på tvers av flere medieplattformer og skape konsepter som er mer engasjerende utenfor sin faste sendeflate. Annonsører er mye mer fristilt her til å tenke annerledes og på tvers av mange kanaler.

- Og hva kan du og reklamebransjen lære av tv?

- Tenke godt innhold i mer en 30 eller 60 sekunder og det å fortelle en god historie på en mer omfattende måte.

- Og det var ikke mulig å få til i SMFB?

- For meg handlet det om å tenke litt nytt og restarte for meg selv. Nå har jeg også funnet en sjelevenn i Trond Kvernstrøm.

- Ikke «en snedig plan»
I følge Steen og Kvernstrøm er ikke det nye partnerskapet en konsekvens av «en snedig plan».

- Nei, det er ikke det. Det ramlet inn masse telefoner etter at jeg sluttet og en av dem som ringte og som jeg hadde samtale med var Trond.  Nå for tiden skjer ting raskt og ofte uforutsigbart og det oppstår muligheter man ikke har tenkt over, eller var klar over eksisterte. Plutselig dukker det opp dyktige mennesker som man respekterer og umiddelbart har lyst til å jobbe sammen med, sier Steen.

Kvernstrøm sier han skal stå løpet ut frem til han slutter i TV 2. Frem til da vil Christian Steen og en gjeng på fire-fem ansatte være kjernen i det nye byrået som vil være fullt ut operativt allerede mandag 10. oktober.  

- For min del er jeg ekstremt opptatt av å fokusere 100 prosent på TV 2 frem til jul. Jeg ønsker å bidra så godt jeg kan i den krevende perioden TV 2 er inne i. Christian og gjengen hans vil umiddelbart ta tak i de oppgavene byrået har fått forespørsel om, uten min involvering, sier Trond Kvernstrøm

Droppet Steen & Kvernstrøm
Steen ønsker ikke å fortelle hvem som har begynt å jobbe i det nye byrået som altså har fått navnet The Oslo Company og heller ikke hvilke kunder byrået skal jobbe med. 

- Det må jeg få lov til å komme tilbake til, sier han.

- Hvor store er dere om et halvt eller et helt års tid?

- Det vet jeg ikke. Vi får ta dette prosjekt for prosjekt. Målet nå er å få med mange flinke og engasjerte mennesker sammen skal skape god kommunikasjons og gode konsepter også ha det gøy på jobb, sier Steen.

- The Oslo Company – hvorfor akkurat det navnet?

I utgangspunktet var jeg gira på å kalle byrået Steen & Kvernstrøm, men det synes Trond var fryktelig teit og etter å ha tenkt litt på det, så hadde han jo rett, sier Steen.

Dermed ble det aldri det noe reklame- og mediebransjens svar på Steen & (Kvern)Strøm.  

- Vi tenkte ikke noe særlig mer på det fordi navnet ikke var så viktig. I våre diskusjoner ble byrået derfor bare beskrevet som «The Company», og når advokaten plutselig spør «hva skal selskapet hete?», så sier en av oss «vi kaller det The Oslo Company». Det funket ganske fint.  

- Må fortsette med det man kan
The Oslo Company vil eies 50/50 av gründerne Trond H. Kvernstrøm og Christian Steen. Steen vil ta rollen som administrerende direktør. 

- Vi har rett og slett lyst til å skape et skikkelige bra byrå, der folk har det gøy og bransjens største talenter kan få blomstre. Av erfaring vet vi at det vil bli krevende og ta tid å skape et slikt byrå. Men jeg gleder meg enormt til å ta fatt på oppgaven sammen med Trond, forteller Steen.

- Hvorfor kommer dette byrået til å lykkes?

- Jeg tror tidspunktet for å etablere et slikt hybrid-byrå, som vi ser for oss, er ganske god.

Det er et stadig økende behov for engasjerende konsepter med bevegelige bilder.  Dessuten er vi nå har kommet til et punkt der alle i bransjen, både medier, kunder og byråer, må tenke annerledes i forhold til hvordan man jobber og samarbeider, sier den tidligere SMFB-sjefen.

- Så du blir å konkurrere med dine gamle venner i SMFB og de andre reklamebyråene fortsatt?

- Ja, jeg skal jo det. Man må jo fortsette med det man kan, sier Steen.