I månedsskiftet november/desember skal konkurransen og kreativitetsfestivalen Eurobest arrangeres.  Konkurransen har samme eier som Cannes Lions, men har et europeisk fokus.

I år har Norge fått fire jurymedlemmer, noe som er én mindre juryplass enn i 2015. Totalt skal 116 europeiske bransjefolk samles for å juryere i Eurobest.

Les også: Færre norske juryplasser i Eurobest

Det er Lise Tangen Hansen, som er direktør for forbruker- og markedsinnsikt i Carat, som skal sitte i juryen for Creative Effectiveness. Til Kampanje sier hun at hun gleder seg til å fordype seg i fag tre dager til ende.

- Jeg gleder meg veldig mye. Jeg har ikke sittet i juryer utenfor Norge, så dette gleder jeg meg til, sier hun til Kampanje

- Hvordan tror du det blir?

- Jeg tror det kommer til å bli ekstremt lærerikt, spesielt det å møte jurydeltakere fra andre land. Jeg er også spent på hvilke elementer som legges til grunn for kategorien Creative Effectiveness, nysgjerrig på innsendte oppdrag og hva som løftes frem, forteller hun.

Hun forventer at bidragene som skal vurderes, holder et høyt nivå.

- Jeg tror nivået er høyt, og forventer jo det også.

- Hva tror du om norske bidrag – har de noen sjanse?

- Jeg vet at det finnes mye bra arbeid i Norge og vi er langt fremme teknologisk. Jeg håper nordmenn tør å stikke seg frem. Min oppfordring til norsk kommunikasjonsbransje er å ikke tenke at dekun er en konkurranse for reklamebyråer. I dag smelter kommunikasjonsbransjen sammen, sier hun.

- Forventer at det blir krevende
I likhet med Tangen Hansen gleder også strategisk rådgiver Håvard Winstad i Mediacom seg til jurytjenesten. Han skal sitte i årets Media-jury i Eurobest.

- Klart dette er moro! Jeg gleder meg som en unge, det blir stas å få lest seg opp på Europas beste cases, kjekt å få møtt så mange dyktige europeiske reklame- og mediefolk – og så blir en hel uke i den evige stad en ekstra bonus og en fin avslutning på november, sier han til Kampanje.

Winstad har noe juryerfaring fra nasjonale/norske juryer, siden han blant annet sitter i mediekreativitetsjuryen til Mediaforum.

- Jeg forventer at dette blir veldig krevende, kanskje særlig fordi de innsendte bidragene vil variere mye i skala og omgang. I mediekreativitetsjuryen til Mediaforum har jeg både fått kjenne på at det er utfordrende å skille uttak fra idé og å sammenligne innsendelser som varier i størrelse fra de største kampanjene til de små geniale grepene. Jeg forventer at dette blir enda mer komplekst i mediekategorien i Eurobest, sier han.

- Hva tror du om de norske vinnersjansene?

- Dette er jo som når Molde for prøve seg i Champions League -man går jo inn i det med en viss respekt for de større landene og de mest kjente byråene. På den annen side har jo norske byrå hevdet seg godt i internasjonale konkurranser over tid. Norske byråer og annonsører har tatt hjem gull både i Cannes, i Festival of Media og i M&M Global Awards det siste året, så jeg forventer jo at de beste norske jobbene er med å kjempe om ett og annet metall, sier han.

Håvard Windstad skal juryere i Media-juryen i årets Eurobest, og håper det er noen norske bidrag som kan hevde seg. - Norske byråer og annonsører har tatt hjem gull både i Cannes, i Festival of Media og i M&M Global Awards det siste året, så jeg forventer jo at de beste norske jobbene er med å kjempe om ett og annet metall, sier han.

Fra Anorak og Try
De øvrige jurymedlemmene er Kreatør Lars Holthe fra Anorak skal sitte i Interactive, Mobile and Digital Craft juryen og kreativ leder Øystein Halvorsen i Try skal sitte i Film, Print, Print and Poster Craft juryen.

- Eurobest prisene er kjent for å være en målestokk for Europeisk kreativitet. Ansvaret for å fastsette denne målestokken ligger fullstendig hos våre juryer, derfor er det essensiellt å forsikre oss om at det er respekterte og progressive kreative ledere som deltar, sier daglig leder Jose Papa i Lions Festivals i en melding.

40 prosent av jurymedlemmene er i år kvinner.