Som det andre av flere selskaper i Dentsu Aegis-sfæren legger i dag søkeselskapet Iprospect frem sine tall for fjoråret.

Les også: Har vokst med 650 millioner på fire år

De viser at selskapet som i sin tid ble grunnlagt av Magne Uppman og senere kjøpt opp av Dentsu Aegis for første gang passerte 50 millioner kroner i byråinntekter noe som tilsvarer en vekst på over 22 prosent sammenlignet med tilsvarende tall i 2014.

- Jeg er fornøyd med veksten på eksisterende og nye samarbeidspartnere. Et byrå i vår størrelse skal vokse 20-25 prosent i året, tross for at vi er klart størst i vår del av markedet, sier Christian Fure byråleder i iProspect.  

Les også: Uppmann satser på ung gründer (Abonnement)

Fure sier Iprospect er byrå som jobber med datadreven markedsføring som skal sikre annonsørene høyere avkastning på markedsinvesteringene i kanaler som Google, Bing, YouTube og Facebook. Men konkurransen er tilagende innenfor områder som performance marketing, eller såkalt prestasjonsbasert annonsering, en gren av markedsføringen som stadig flere ønsker å tilby både blant mediebyråene, reklamebyråene og mer spesialiserte byråer.

- Vi tror at angrepet både skjerper og styrker oss og er nå etablert blant de største kommunikasjonsbyråene i Norge med både antall ansatte og størrelsen på inntekter. Vi har vunnet flere av de aller største annonsørene i Norge som benytter oss for å akselerere farten inn i den digitale økonomien. Det er vi veldig stolte av, men investeringene som førte til noe svakere resultat enn året før er investeringer knyttet til teknologi, sier han.

Svakere resultater
Overskuddet falt med en snau million kroner fra 3,4 millioner kroner i 2014 til fjorårets 2,5 millioner kroner.

- Hvor møter du den største konkurransen?

- For iProspect så konkurrerer vi mot mediebyråene spesielt.  Men vi trodde kanskje mediehusene og reklamebyråene sine satsninger skulle merkes i større grad. Noen gjør det bra på enkelte kanaler. Konsulentselskapene har vi ikke merket noe til enda og de tror jeg først og fremst vi i fremtiden vil møte i utlandet, sier han.

Les også: Vokser på søk og sosiale medier

Avvikler i Bergen
Han sier han tror på fortsatt vekst i 2016, men at byrået må ta noen grep for å tilpasse seg markedet. I dag jobber iProspect både med internasjonale, nasjonal og lokale annonsører, men den lokale satsingen kuttes nå helt ut. Dermed legger iProspect ned sitt avdelingskontor i Bergen.

- Vi har sett at det er mange aktører som jobber med lokale og regionale og vi ønsker i stedet å fokusere på nasjonale og internasjonale annonsører som jobber mer profesjonelt med marketing. iProspect er rigget for større, mer profesjonelle oppdragsgivere som har behov og vilje til å utnytte avansert teknologi for å skape vekst i sine virksomheter, sier Fure.

Totalt så jobbet det rundt åtte personer på Bergenskontoret som nå rammes av den strategiske endringen i Iprospect hvorav Espen Grimmert nok er den mest profilerte. Grimmert har som en følge av nedleggelsen valgt å slutte i iProspect.

Ansatte starter opp
Fure sier alle fikk muligheten til å starte opp i Oslo, men at flere i stedet nå starter opp et eget byrå i Bergen.  Avdelingsleder i Bergen, Lise Komnes Jæger, sier hun allerede er i gang med et nytt byrå, under navnet Kalibrert.

- Nå som iProspect har valgt å endre strategien, er det beste alternativet for meg å drive for egen regning, med enkelte av de tidligere ansatte i iProspect med på laget. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på planene og gleder oss veldig til fortsettelsen, sier Jæger.

Christian Fure anslår byråinntekten fra Bergen på fire-fem millioner kroner og sier videre at han er glad for at de tidligere ansatte ønsker å starte for seg selv.

- Ingen har større forutsetninger med å lykkes der enn dette teamet. Det er ikke på grunn av dem vi legger ned avdelingskontoret. De har hatt en god vekst i det markedet de skulle operere i, men vi ønsker å fokusere på andre typer kunder og skape kraftsamling den kompetansen de krever i Oslo, sier Fure. 

Her ser du tallene til Iprospect for 2015. Alle tall i MNOK: 

Iprosepct 2015 2014 Endring i prosent
Omsetning 135,0 92,5 + 46%
Driftsresultat 2,4 3,3 - 27%
Resultat før skatt 2,5 3.4 - 26%