Navn og alder: Ben Christensen (37)

Stilling: Byråleder i Empefire          

Årets ferie: Familien reiser til Singapore og Bali, med en forhåpentligvis problemfri mellomlanding i Istanbul.  Vi har brent oss på en regnfull ferie i Skagen med våre barn for noen år siden, og siden da  har vi reist til varmere strøk som Bali, Mexico, Thailand eller USA om sommeren.

Den perfekte sommermaten: Jeg er en sterk tilhenger av det asiatiske kjøkkenet. Sjømat med chili, kokos og koriander og en iskald whiskey sour eller to på en strand i varmere strøk. Da har jeg ferie. 

- Først i kveld er det premiere på TV 2 på den nye XXL-filmen, men allerede i går slapp dere filmen digitalt på Kampanje. Hvordan har mottagelsen vært?

- Det er hyggelig at så mange i bransjen har gitt oss masse positiv oppmerksomhet. Det har kommet inn hyggelige mail, meldinger og poster på Facebook. Haakon Dahl i Kitchen sa at dette var årets film, så vi krysser fingrene for at vi får det viktige budskapet «Sport Unites All» frem hos så mange som mulig når filmen går live i alle de nordiske landene nå i kveld. 

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Are Traasdahl, Anita Krohn Traaseth og Truls Svendsen. Are fordi han er en inspirator, suksessfull gründer og har en herlig energi. Anita fordi jeg er nysgjerrig på hennes tanker og heier på alt som kan få Norge enda mer på kartet. Og Truls fordi han må være den mest perfekte turkameraten med sitt gode humør. Tror ikke vi reiser så langt fordi vi alle har en hektisk hverdag. Det må bli en båttur ut i Oslofjorden. 

- Økt terrorfare, fall i oljeinntektene til Norge og nå Brexit. Noen gode tips for å unngå å bekymre seg i hjel i sommer?

- Jeg bekymrer meg fint lite av natur. Økt terrorfare og Brexit er ikke noe jeg får gjort noe særlig med og fall i oljeinntektene bør ikke komme som noen overraskelse på norske myndigheter. Syns folk skal bruke sommeren på sine nærmeste, da tror jeg bekymringene om alt som skjer i verden blir mindre, og man får klart for seg hva som er viktig å bekymre seg over. 

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Det har vært noen sølete debatter om  programmatic og content marketing som jeg bevisst har valgt å holde meg langt unna. Det er mulig jeg forenkler men jeg mener at det viktigste en markedsfører gjør i dag er å utvikle sitt produkt eller tjeneste til å være så godt som det kan bli i forhold til øvrige konkurrenter. Det blir svært kortsiktig å identifisere målgrupper, kjøpe de på en smartere måte, optimalisere på kvantitative variabler og kamuflere innholdet ditt som noe bedre enn det er – om produktet eller tjenesten du leverer ikke holder mål. Om du derimot har et produkt eller tjeneste som man ikke kan klare seg uten, så er det avgjørende at man benytter kreativitet til å få nødvendig oppmerksomhet, og at man evner å kommunisere det på en måte at det gir deg folk lyst til å agere. 

- Hvilken app klarer ikke du deg uten?

- Når jeg er i bevegelse utenfor kontoret så går det i Spotify. Facebook bruker jeg stort sett som alle andre, for å holde meg oppdatert, slå i hjel tid eller bli underholdt. 

- Frykter du at roboter og automatisering vil ta fra deg jobben din?

- Den dagen roboter blir kreative, lyttende og kan lede folk med ulik personlighet, kompetanse og bakgrunn har jeg kanskje grunn til å bli bekymret. Men tviler sterkt på at det skjer. 

- Hvilket terningkast gir du medieminister Linda Hofstad Helleland?

- Syns det er fint at vi har fått en medieminister som ikke bare er opptatt av å fly på festivaler og henge med kjendiser. Men hun kunne godt ha droppet DAB og beholdt FM-nettet. Terningkast 4. 

- Er du for eller mot at staten skal finansiere nyheter på TV 2?

- Jeg ser ikke helt hvorfor staten skal finansiere deler av innholdet på TV 2 når øvrig innhold finansieres kommersielt. TV 2, MTG og Discovery bør få så like forutsetninger som mulig fra Staten, så får det være opptil kanalene hvilket innhold de mener er mest relevant i forhold til den nye mediehverdagen. 

- Hvem tar OL-gull for Norge under sommer-OL i Rio de Janeiro?

- Jeg holder en knapp på håndballjentene. 

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje i høst?

- Nytt byrå har sørget for at vi tar markedsandeler og ikke bare vinner pokaler!