Reklamebyrået Trys stunt for Volkswagen gikk viralt på Facebook tidligere i år. Nå vekker stuntet også oppmerksomhet blant flere Cannes-juryer. I dag kom nemlig shortlistene for PR, Outdoor, Design, Product Design og Digital Craft, og Try-jobben sikrer seg plass i de to førstnevnte kategoriene, PR og Outdoor.

Samme jobb ble i går shortlistet to ganger i kategorien Promo & Activation. Vinnerne derfra blir offentliggjort i kveld.

Les mer: SMFB og Try tar springfart på første Cannes-dag

Også Good Morning og konstellasjonen Kitchen/Void henter med seg shortlistplasseringer i dag. Her er hele oversikten over dagens norske shortlister:

PR Lions:

  • A Jewel for a Refugee – Good Morning/Something Good for Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) (kategori: Charity)
  • The Reversed Trailer – Try for Harald A. Møller (kategori: Events & Stunts)

Outdoor Lions:

  • The Reversed Trailer – Try for Harald A. Møller (kategori: Special Build)

Design Lions:

  • The Secret Num8ers - Kitchen/Void for Atomic Sould/Kraftwerk (kategori: Omnichannel Experience)

Det ble ingen norske jobber på short Digital Craft eller Product Design.

I filmen til Try og Volkswagen ser det ut som om en sjåfør rygger med tilhenger i vanvittig fart, mens det i virkeligheten er Volkswagen som har bygget en spesialtilhenger med motor som faktisk drar bilen etter seg.

Se film her:


Kitchen og Void redder Norges ære i designkategorien med prosjektet The Secret Num8ers, der de med store lysinstallasjoner spredt over hele Oso kommuniserte med Kraftwerk-fans som fikk mulighet til å sikre seg billetter til den kommende konserten før alle andre.

Se film her:

Good Morning er med videre i PR-kategorien med kampanjen #etsmykkeforenflyktning for NOAS, der de brukte den mye omtalte smykkeloven i Danmark for å sette søkelys på den norske flyktningesituasjonen. Kjendiser som Ane Dahl Torp, Sigrid Bonde Tusvik og Gert Nygårdshaug bidroved å donere noe de har kjært. Også PR-byrået Something Good har jobbet med denne kampanjen.

Se film her:

Vinnerne i disse kategoriene blir offentliggjort tirsdag kveld.