I dag ble de første vinnerne i Cannes Lions offentliggjort. Try tok gull i kategorien Promo & Activation for Volkswagen med kampanjen The Reversed Trailer og sikret en god norsk start på konkurransen. Byrået hadde i likhet med SMFB også vinnersjanser i Direct, men her nådde ikke de norske bidragene opp.

Les også: Try starter gullfesten i Cannes

Det gjorde derimot The Swedish Tourist Association og byrået Ingo Stockholm med kampanjen The Swedish Number. For å markere 250 år med ytringsfrihet lanserte Sverige et eget telefonnummer - +46 771 793 336 - folk kan ringe for å oppnå kontakt med en tilfeldig svenske. På én måned kom det inn nesten 130.000 anrop fra 178 ulike land.

Kampanjen vant både Grand Prix og to sølv i Direct.

- Dette føles utrolig, jeg er superstolt over Sverige og byrået så klart, sier Josefine Richards til Kampanje. Hun er både kreativ direktør i Ingo Stockholm og har sittet i juryen som har kåret vinnerne i kategorien.

Hun mener kampanjen har et retro-element i seg.

- Jeg har selv lastet ned appen og tatt en samtale, og når man velger å gjøre det, så forstår man hvor direkte og nær man kommer personen når man tar en vanlig samtale. Det er utrolig lenge siden man har tatt i bruk det medit, og det har ført sammen folk fra hele verden.

Juryleder Mark Tutssel i Leo Burnett var full av lovord.

- I en verden med Snapchat, Twitter og Facebook, er det lett å forveksle tecknologi med menneskelig kontakt, sa han da vinnerne ble presentert.

- Dette er en modig idé som fikk en umiddelbar respons fra juryen, legger han til. Han kaller kampanjen «a work of genius».

Se casefilm i videospilleren øverst i saken.