Verdens største reklamefestival, Cannes Lions, er i gang og de første shortlistene er sluppet. Byråene og arbeidene som får plass på shortlist er med videre i kampen om metall, i form av bronse-, sølv- og gulløver, og den aller gjeveste prisen, Grand Prix.

De norske byråene Try og SMFB hevder seg i to av dagens katogier; Direct Lions og Promo & Activation Lions.

Direct Lions:

  • The Gold Medal Sim Cards - Try for Telenor (Commercial Public Services)
  • The Diadora Delivery - SMFB for Diadora (Response/Real-Time Activity)
  • The Diadora Delivery - SMFB for Diadora (Launch/Re-Launch)

Promo & Activation Lions:

  • The Reversed Trailer - Try for Harald A. Møller (Cars & Automotive Products)
  • The Reversed Trailer - Try for Harald A. Møller (Use of Ambient Media)
  • The Diadora Delivery - SMFB for Diadora (Launch/Re-Launch)

Vinnerne i disse kategoriene offentliggjøres på mandag.

The Diadora Delivery er en relanseringskampanje SMFB gjorde for skomodellen N9000. I kampanjen er ideen at den første personen som forhåndsbestilte skoen, skulle få denne levert hjem til seg – av folk som løp fra fabrikken i Italia. 70 mennesker fra 10 ulike nasjonaliteter deltok på den 1500 kilometer lange løpeturen, som tok ni dager.

Se film her:

 

Try har to plasseringer på shortlist med sitt oppsiktsvekkende stunt for Volkswagen Norge og produktet «Trailer assist». I filmen ser det ut som om en sjåfør rygger med tilhenger i vanvittig fart, mens det i virkeligheten er Volkswagen som har bygget en spesialtilhenger med motor som faktisk drar bilen etter seg.

Se film her:

 

Reklamebyrået Try er også med videre med kampanjen The Gold Medal Sim Cards, som de lanserte i samarbeid med Aksel Lund Svindal. Alpinisten har latt Telenor få smelte om sin aller første gullmedalje i utfor. Gullpartiklene skal bli en del av tre millioner simkort hvor målet er å vise at Telenor leverer mobilnett til gullstandard.

Se film her:

 

Les mer her: Over 500.000 har sett Svindal smelte sitt første OL-gull

Les også egen sak på Kampanje Premium med full over de norske påmeldingene og bidragene: Norske reklamefolk vil heller være strandløver

I dag ble også shortlistene til Radio, Print & Publishing og Glass offentliggjort, men Norge har ingen bidrag videre i disse kategoriene.