Fredag går Norges største homofestival, Oslo Pride, av stabelen. Festivalen finner sted mindre enn en uke etter angrepet på den skeive klubben Pulse i Orlando, der 49 uskyldige mennesker ble skutt og drept. Angrepet i Orlando har naturlig nok satt sitt preg på oppladningen til den norske homofestivalen, og fører ifølge NRK blant annet til at politiets tilstedeværelse på den norske homofestivalen blir større, men det har ikke satt en stopper for feiringen.

Flytoget, som er blant årets sponsorer, lanserte i dag en film der de oppfordrer til ikke å kaste bort tiden, eksemplifisert av to aldrende ektepar som begge har brukt god tid på å komme ut av skapet. Geelmuyden Kiese står bak det kreative, mens Fantefilm har produsert filmen.

- Vi har lang tradisjon for å støtte arrangementer som bidrar til at Oslo blir en enda bedre by å bo i. Oslo Pride er en fantastisk feiring av hovedstadens mangfold og vi er stolte over å få lov til å være med å skape oppmerksomhet rundt dette viktige arrangementet, sier Ida Marie Fottland, kommunikasjonssjef i Flytoget.

- Hvordan opplever dere å være samarbeidspartner med Oslo Pride i lys av angrepet på homoutestedet i Orlando?

- Oslo Pride er en hyllest til kjærligheten. Samarbeidet gikk over natten fra å være et viktig tiltak å støtte oppunder, til sannsynligvis det viktigste vi gjør i år. I år er ambisjonen at arrangementet får rekordstor oppslutning, og at alle blir med på festen, sier Fottland.

Se filmen her:


Lars Arnesen, styreleder i Oslo Pride, er godt fornøyd med resultatet av samarbeidet.

- Flytogets engasjement og bidrag til synlighet for Oslo Pride er vi glade for. Synlighet, åpenhet og trygget for skeive liv er kjernen i vår ti dager lange festival. Det er noe Flytogets film aktivt er med å bidra til, og filmen gjør det på en fin og varm måte, sier Arnesen.

Oslo Pride har i tillegg 7-Eleven og Clarion Hotel som hovedsamarbeidspartnere. 7-Eleven stiller opp med egen flåte i paraden som går gjennom Oslo lørdag 25. juli, der tre par skal gifte seg.

- Å sette fokus på at kjærlighet er for alle er viktigere enn noen gang, og det er noe 7-Eleven virkelig vil støtte opp om, sier kommunikasjonssjef Ida Håvik i Reitan Convenience.