Det drar seg til i en større mediebyråpitsj på det norske markedet og denne gangen er det den svenske klesgiganten H&M som vurderer å bytte mediebyrå.

H&M har vært hos Mediacom i en årrekke og kom til byrået så tidlig som i 2004. Siden den gang har den svenske lavpriskjeden gjennomført flere pitjser som Mediacom alltid har gått seirende ut av og sist gang var i 2011.  Men spørsmålet nå er hva H&M vil bestemme seg for denne gangen?

Les også: Mediacom på moten

- Vi i H&M er veldig fornøyd med samarbeidet vi har hatt med Mediacom siden 2004. Pitsjen er en del av en rutine som vi gjennomfører med jevne mellomrom. Siden pitsjarbeidet akkurat har påbegynt, kan vi ikke gå ut med detaljer i prosessen. Vi ser frem til å komme tilbake med mer informasjon på ett senere tidspunkt, sier PR- og markedssjefen til H&M i Norge, Vibeke Holann, til Kampanje.

Lufter ikke bare klærne:

Den norske PR- og markedssjefen i H&M lufter ikke bare klærne, men hele kleskjedens reklamekonto. Mediacom og Carat skal være noen av byråene som gjør opp om kunden.

- Ingen kommentar
Dersom H&M velger å forlate Mediacom denne gangen er det en stor kunde som forsvinner ut døren til Mediacom. Tall fra ACNielsen for 2015 viser at kleskjeden bruker over 100 millioner kroner brutto på reklame hvorav mye plasseres på tv og utendørs. I tillegg kommer også et større digitalbudsjett som vil ramme Mediacoms totalomsetning med tilsvarende, dersom H&M  forsvinner.

- Vi har ingen kommentarer til dette, sier administrerende direktør i Mediacom, Ruben Søgaard til Kampanje, 

Mediacom hadde i 2014 en samlet medieomsetning på snaue 1,2 milliarder kroner etter å ha kjøpt reklame på vegne av kunder som Landbruket, Møller Gruppen, Ikea, Findus og Apotek 1.

Fortsatt på moten?

Ruben Søgaard, administrerende direktør i Mediacom, har vært mediebyrået til H&M i en årrekke. Nå må han ut å forsvare kunden i en større pitsj.

Kjemper med Carat
Mediacom var lenge landets største mediebyrå, men har nå tapt denne plassen til konkurrenten Carat og dersom Kampanjes opplysninger stemmer så skal det være nettopp Carat som er den som ligger best an til å utfordre Mediacom på kunden.

H&M ønsker ikke å fortelle hvilke byråer som er invitert med inn i pitsjen, men dersom Carat skal være aktuelle må byrået finne ut hva de skal gjøre med kunden Ellos.

I  Dentsu Aegis, der Carat ligger, ønsker man heller ikke å kommentere den pågående byråpitsjen.

- Jeg har ingen kommentarer til dette, sier Carats administrerende direktør Pelle Stensson til Kampanje.