Både annonsører, mediebyråer og medier er i dag samlet på The Mini Bottle Gallery i Oslo Sentrum for å rense luften etter denne vårens høylytte diskusjoner om det nye reklamefenomenet programmatic.

Diskusjon toppet seg mandag i forrige uke da annonsørforeningen ANFO gikk ut med noen av funnene fra årets store annonsørundersøkelse, en undersøkelse som viste at norske annonsører både er bekymret og mistroiske til sine mediebyråer med tanke på manglende åpenhet og skjulte inntekter.  

Her ankommer reklametoppene dagens møte:


Hvem som deltar på møte i dag er ikke kjent og møte er også lukket for medier, men på vei inn kunne Kampanje snakke med både toppene fra Group M, Ruben Søgaard og Martin Bentzen, Starcom-toppene Peder Mittet og Leif Aa. Fredsted, Dentsu-sjefene Harald Eide Fredriksen og Bendik Heiberg.

- Jeg håper annonsørene snakker ut, så er vi her for å svare, sier forhandlingsirektør Harald Eide-Fredriksen i Dentsu Aegis på vei inn til møtet.

På møtet er også TV 2s salgsdirektør Bjørn Gunnar Rosvoll, Aller Media- og Dagbladet-direktør Per Brikt Olsen og Amedias avtroppende digitaldirektør Lars Hordnes var også på møtet.   Det er også flere av landets største annonsører.

- Svært mange annonsører nærer en økende grad av mistro til sine mediebyråer, skrev Jan Morten Drange i et innlegg forrige uke.

Les hele innlegget her: - Programmatisk rekyl

Det fikk mediebyråene til å reagere med tilbakemeldinger om at man ikke kjente seg i tallene og at alt rundt programmatic foregår med den største transparens og åpenhet. Mediebyråene mente også at annonsørene hadde et ansvar her. 

Les også: Slik svarer mediebyråene på storannonsørenes knusende mistanke

Programmatisk er også tema i ukens episode av Kampanjes podkast. Hør den her, og husk at du som alltid kan abonnere på og høre alle episodene av Kampanjecast på iTunes,  Acast eller andre steder du finner podkaster. Kampanjecast produseres av Rubicon for Kampanje.