Over 32 millioner så fjorårets film «Dock like av boss» fra alkovett-organisasjonen Av og til. Byrået som sto bak, var Stavanger-byrået Melvær & Co. Nå kommer en ny kampanje med samme avsender og samme byrå – og hovedpersonen er fremdeles den samme.

I den første filmen var fokus på å legge til båten, mens det nå er sjøsettingen som er tema.

- Vi har laget et oppfølgerfilm hvor vi fokuserer på en potensiell flau situasjon for båtfolk. Denne gangen er det sjøsetting det handler om. Hvor flaut er det ikke å kløne det til med bil, henger og båt når marinaen er full av folk? Vår mann, den samme fine fyren fra fjor, har igjen funnet en snasen måte å få det til på, heter det på Av og til sine hjemmesider.

Daglig leder Andreas Melvær i Melvær & Co har tro på at humor virker bedre i holdningsarbeid enn skremsel.

- I følge en landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI har 144 000 nordmenn endret syn på det å drikke til sjøs som følge av fjorårets «Klar For Sjøen»- kampanje. Kampanjen ble i tillegg sett av over 32 millioner mennesker verden over online og vist på TV i Australia, USA og Storbritannia. Det er derfor ikke helt uten grunn at vi benytter mange av de samme virkemidlene i årets film. Vi regner jo ikke med samme virale verdenssuksess i år, men tror at det er mange som vil bli glade for et gjensyn med hovedrolleinnehaver samtidig som kunden og oss i Melvær&Co mener at denne type holdningsarbeid har bedre effekt enn skremselspropaganda, sier han til Kampanje.

Han understreker at dette er et internasjonalt problem, og at dette nok er del av årsaken til at filmen fikk så stor oppmerksomhet fra hele verden.

- I Norge har 26 prosent av de som omkommer i fritidsbåt promille og en undersøkelse fra Av og til viser at 99.000 personer førte fritidsbåt med promille i fjor. Så det er fremdeles et stort lerret å bleke, sier han.

Her er den nye filmen:

Her kan du se filmen fra 2015: