I går skrev Kampanje at content marketing-byrået Redink har vunnet reklamekontoen til flyselskapet Widerøe i en byråkonkurranse med 45 andre selskaper. Widerøe har vært hos reklamebyrået McCann i en årrekke. Ifølge administrerende direktør Linda Kling deltok ikke McCann i byråkonkurransen.

- McCann var ikke med i denne pitsjen. Vi skilte lag med Widerøe i desember, så vi er ikke skuffet, sa Kling til Kampanje.

Les også: Kling: - Har ikke fått noen konsekvenser i McCann

Les også: Slår ut reklamebyråer i byråkonkurranse

- Valgte å si opp avtalen
Direktør for salg, marked og distribusjon i Widerøe, Åsta Braathen, bekrefter nå overfor Kampanje at det var flyselskapet som brøt reklamebåndene til McCann. Det skjedde i oktober.

- Widerøe og McCann har hatt et langt og godt kundeforhold, men de siste par årene har Widerøe utviklet seg og har ønsket å gå i en annen retning. Derfor valgte vi å si opp avtalen med McCann 30. oktober i fjor. Jeg reagerer på at det skapes et inntrykk av at det var McCann som avbrøt kundeforholdet eller takket nei til å delta i byråkonkurransen, og jeg vil ikke at det skal stå uimotsagt, sier Braathen til Kampanje.

- Ingen ble invitert inn, ingen takket nei
Hun forteller at Widerøe satte i gang en byråkonkurranse fem måneder etter at flyselskapet sa opp avtalen med McCann.

- Etter at vi avsluttet samarbeidet med McCann, sto vi ganske lenge uten byrå. I mars utlyste vi byråkonkurransen som en stillingsannonse og hele 46 byråer har deltatt i pitsjen. Ingen ble invitert, altså kan heller ingen ha takket nei til å delta. Prosessen var slik at alle som ønsket å delta kunne sende søknad. Denne uken har vi valgt å inngå et samarbeid med Redink, sier Braathen.

- Jeg har ikke et vondt ord å si om McCann og ønsker dem all mulig lykke til videre, legger hun til.

- Gjensidig forståelse mellom byrå og kunde
McCann-sjef Linda Kling er opptatt av å avdramatisere omstendighetene rundt bruddet mellom McCann og Widerøe. Hun presiserer også at McCann ikke takket nei til å delta i byråkonkurransen.

- Det var gjensidig forståelse mellom byrå og kunde om at det var best å avslutte samarbeidet. Det skjedde på en ryddig måte før jul og vi skiltes med de samme gode relasjonene vi har hatt i mange år. McCann var ikke en del av pitsjen som pågikk i vår, påpeker hun igjen.

- Ifølge Aasta Braathen valgte Widerøe å avslutte samarbeidet 30. oktober i fjor, fordi Widerøe har utviklet seg og har ønsket å gå en annen retning. Hva sier du til det?

 - Ja, det er en riktig beskrivelse. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Widerøe i flere år og valget av Redink er i tråd med selskapets strategi. Vi ønsker dem lykke til!