Johanne Nyborg (22) og Tori Marie Kongsvold (25) gikk helt til topps i årets utgave av Gulltusjen. Teamet fra Westerdals Oslo ACT kjempet med 59 andre team og totalt 120 deltakere.

-Vi la ekstra godt merke til noe TINE sa i briefen: at man ofte spiser Rislunsj med begge hender og dermed legger fra seg telefonen. Det som fikk oss til å velge «Rislunsjmodus» var at ideen er mer et konsept enn en enkeltidé, sier Johanne Nyborg i en pressemelding fra Amedia. 

- Vi synes det er helt sinnssykt. Vi har jo pratet om hvor gøy det hadde vært å få dra til Cannes, men vi hadde ikke forventet å vinne hele greia, sier Tori Marie Kongsvold. 

Den kreative idékonkurransen i regi av Amedia Marked ble arrangert onsdag 27. april. Nå er vinnerteamet klart. På andreplass kom nok et team fra Westerdals, nemlig Kristine Alsaker og Malin Bjørhovde.

På plass nummer tre kom et team fra reklamebyrået Naug & Venner; Kariann Langeland og Martine Skjekkeland.

Gulltusjen (tidligere Best Y.E.T.) er en idékonkurranse for alle student- og kreatørteam under 30 år. Teamene besto av to personer og det er papirannonsen som var i fokus. Hjelpemidler var kun tusj og papir.

Vinnerbidraget til Nyborg og Kongsvold var laget rundt et arrangert case med «Rislunsj for Tine».

Juryen skriver følgende om vinnerbidraget:

«Briefen om å lage en annonse for Rislunsj med målsetning om økt penetrasjon og tydeligere posisjonering førte til mange gode leveranser fra deltakerne. Vinnerbidraget fra Nyborg og Kongsvold er like enkelt som det er genialt med en stoppeffekt som treffer målgruppen. Vinnerarbeidet er så visuelt tydelig i sin symbolbruk at teksten nesten blir overflødig. Så enkelt, elegant og intuitivt».

Amedia Marked har denne gangen inngått et samarbeid med Norges Cannes Lions-representant Capa Kinoreklame. Vinnerteamet Nyborg og Kongsvold kan dermed begynne å forberede sin studiereise til Cannes.

I fjor var det Mads Rønold og Christopher Køltzow fra reklamebyrået Saatchi & Saatchi som gikk helt til topps i Gulltusjen.

Juryen besto av følgende: kreatør Øistein Markus Holm i Anorak, kreatør Alexander Gjersøe i SMFB, kreatør Kim Gothard Taanevig fra Hyper og Marie Sundling fra Amedia Salg og Marked.