SMFB har fått nok et oppdrag fra VG. I forrige uke ble det sluppet en reklamefilm der handlingen dreide seg rundt en mobilapp. Denne gangen er det VGs sponsoravtale med Norges Fotballforbund som står i sentrum.

Les også: VG lar mobilen spille hovedrollen

I den første filmen avholder Håvard Lilleheie audition for hvilke musikere som skal delta i «Tapersymfonien», mens andre film tar for seg selve innspillingen.

Den tredje og siste filmen slippes dagen etter kampen, altså torsdag denne uken.

VG er en mangeårig samarbeidspartner med Norges Fotballforbund, og har blant annet gitt navn til den ene svingen på Ullevaal Stadion. Men til tross for et tett og godt samarbeid, er det ingen hemmelighet at herrelandslaget ikke har prestert så bra som folk skulle ønske.

- Vi spurte oss selv om det var noe VG som sponsor kunne gjøre for å hjelpe laget til å prestere bedre på hjemmebane? Resultatet ble «Tapersymfonien», sier Alexander Gjersøe, som er del av det kreative teamet hos reklamebyrået SMFB. 

Dersom Norge taper landskampen mot Island onsdag, vil «Tapersymfonien» spilles for hele Ullevaal Stadion når dommeren blåser av kampen. Og «Tapersymfonien» skal være laget så dårlig at landslaget for enhver pris vil unngå at den spilles, og derfor vinne.

- Det har vært en krevende øvelse å lage noe så dårlig. For å få det til har vi måttet samarbeide med de beste. Både komponist Raymond Enoksen og musikalsk geni Wolfgang Plagge har vært involvert i utviklingen av låten, og Håvard Lilleheie har bidratt med fotballfaglig innsikt og kunnskap om miljøet rundt landslaget, sier Vjollca Moazzem i VG.

Produksjonsbyrå har vært Mexiko Media.

Film 1:

Film 2: