Tidligere i dag kunne Kampanje skrive at nakenbloggeren Lotte Cornelia Ninja Fagerheim, bak bloggen fitfager.blogg.no, hadde vunnet Tines bildekonkurranse. Tines konkurranse gikk ut på at folk skulle laste opp bilder av seg selv og melkekartongen på Instagram. Alle som merket bildene sine med #tinemelkevenn ble automatisk med i konkurransen. Vinnerne av konkurransen får pryde melkekartongen neste år.

Les mer her: Tine vil ikke ha nakenblogger på melkekartongen

Fagerheim mener hun vant Tines konkurranse fordi hun fikk flest likes på bildene sine. Kampanje og flere nettaviser har feilaktig sitert at premisset for å vinne konkurransen var å få flest likes. Det har hele tiden vært en jury som skal avgjøre hvilke bilder som vinner. Det står også på Tines nettsider hvor konkurransereglene blir presentert.

- Vi trekker på smilebåndet av hele saken. Dette er helt klart et PR-stunt fra bloggerens side. Hun har forsøkt å få oppmerksomhet rundt bloggen sin og klart det. Det er ikke noe overraskelse i dette, kropp skaper oppmerksomhet, det er intet nytt, sier Sindre Ånonsen, kommunikasjonssjef i Tine, til Kampanje.

- Vi ville aldri brukt motiver som støter forbrukeren. Det ville helt klart brutt med Tines, og hvilket som helst annet selskap, motiv. Jeg tror ikke dette hadde vært en aktuell problemstilling fra noen.

- Vi har ikke endret reglene
«Jeg har vunnet Tine Melks hashtagkonkurranse og nå begynner de å endre på reglene etter at konkurransen er over», skriver Fagerheim på bloggen sin.

Ånonsen avviser at dette stemmer.

- Likes på bildene har aldri vært avgjørende for hvem som vinner.

- Hva er egentlig kriteriene for å vinne?

- Det er i utgangspunktet en jury som setter seg ned og gjør en vurdering på bildene som har kommet inn, og som ser hvor godt motivet fungerer. Det er feil at dette er basert på likes.

- Vil det si at reglene har vært de samme hele tiden?

- Vi har ikke endret reglene, det er en påstand hun får svare på.

- Tar juryen hensyn til hvilke bilder som er mest likt av publikum?

- Det er sikkert en samlet vurdering som ligger bak de vurderingene juryen skal gjøre. De kan se på hvor vidt bildene har vært populære, men i utgangspunktet er det en samlet vurdering.

Fagerheim sier til VGTV at hun skal kontakte Tine for å kreve premien sin – nemlig å pryde melkekartongene. Ånonsen sier til Kampanje at det så vidt han er bevisst ikke foreligger noe kontakt mellom Tine og bloggeren.

- Meg bekjent så er det ikke noe kontakt mellom oss og henne, men jeg har ikke full oversikt over alt som er tatt av telefoner og e-poster. Det er bloggerstorm i et melkeglass, det er sånn vi trekker på smilebåndet av.

Det har ikke lykkes Kampanje å oppnå kontakt med bloggeren.

- Dette har ingenting å si for merkevaren
Ånonsen sier at poenget med konkurransen var å skape engasjement rundt merkevaren Tine.

- Markedsavdelingen ønsker å skape engasjement ved å la folk sende inn bilder som forteller noe om deres opplevelse av Tine, og hvordan Tine passer inn i hverdagen. Vi lykkes i å skape engasjement når vi inviterer folk til å sende inn bilder. Det er veldig bra at folk er engasjerte og bidrar.

- Hva så dere for dere at dere skulle få inn?

- Vi syns folk skal bruke kreativitet og fantasi, men det er opplagt at skal man gå videre med et bilde på en melkekartong, så kan det ikke støte folk. Vi har fått inn mye fine og humørfylte bilder.

- Hvordan ser Tine på dette som sak, er det uheldig for deres merkevare?

- Nei det har ingenting å si for vår merkevare.