Neste uke er det premiere på splitter nye reklamefilmer fra Gjensidige. Olsenbanden står fremdeles i sentrum for Gjensidiges markedsføring, på tredje året. Men denne gangen har bank- og forsikringsselskapet sammen med reklamebyrået Ernö gjort en tvist på temaet, og laget en animert versjon av Olsenbanden.

- Olsenbanden har skapt veldig positivt engasjement ute i markedet, og ikke minst internt hos oss i Gjensidige. Nå får kampanjen nytt liv ved å ta banden over i et animasjonsunivers, sier markedssjef i Gjensidige Gro Grotle i en melding. 

Ernö fått assistanse fra Qvisten med regissør Rasmus A. Sivertsen i spissen for å animere de nye kuppforsøkene.

- Det er en utrolig gjev oppgave å få lov til å lage animasjonsfilm av Olsenbanden, og ekstra spesielt når man har vært fan siden man var liten. Sjelden har en researchperiode vært morsommere, med finstudier av kroppsspråket til Arve Opsahl, Sverre Holm og Carsten Byhring i de gamle klassikerne. Vi har jobbet med å bevare den humørfylte grunntonen fra de gamle filmene, men med en frisk animert vri, sier Sivertsen.

Les også: Gjensidige gjenoppliver Olsenbanden

Ifølge Ernö vil det dukke opp flere animasjonsfilmer i Olsenbanden-universet utover høsten.

Også i sin siste reklamefilm laget i forbindelse med Gjensidiges 200-års jubileum tidligere i vår, ble animasjon flettet inn. Da var det Gimpville som sto for animasjonen.

Les også: Slik feirer Gjensidige 200 år

Hovedfilmen i det nye, animerte universet er filmen «Drone»:

Den andre animerte filmen er «Bil»:  

Tredje film i rekken skal flette sammen konseptet i de første Olsenbanden-reklamefilmene og de nye, animerte filmene: