I forrige uke gikk søknadsfristen ut for «Reklame for Alvor», og 89 organisasjoner har meldt seg på til årets konkurranse.

Gjennom Reklame for Alvor får en organisasjon som ellers ikke ville hatt muligheten til det - å få utarbeidet en reklamekampanje uten kostnad. Landets reklamebyråer skal igjen konkurrere om å få lage kampanjen – uten å få inntekter.

Det er 24. gang Reklame for Alvor arrangeres, et initativ som finner sted annethvert år.

- At så mange organisasjoner har søkt motiverer veldig og nå gleder vi oss til å ta fatt på arbeidet med å finne årets organisasjon blant de 89, sier leder for årets styringsgruppe Victoria Marie Evensen i en melding.

I løpet av juni skal styringsgruppa i Reklame for Alvor plukke ut én heldig organisasjon. Styringsgruppa ledes av Victoria Marie Evensen, og består for øvrig av Helena Egeland (juryleder) fra Anorak, Marianne Solheim fra Carat, Tor Asbjørn Hegge fra Dinamo og Caroline Fossberg fra Kreativt Forum.

I 2014 var det reklamebyrået Bates United som laget Reklame for Alvor-kampanjen for Norges Frivillighetssentraler, mens det i 2012 var Saatchi & Saatchi som laget en kampanje for organisasjonen Holder de Ord.

Hvilket byrå som skal lage kampanjen i år, blir kjent i september og kampanjen går live i romjulen 2016.