The North Alliance (NOA) gjør endringer i selskapsstrukturen og slår sammen lokomotivet Making Waves med svensk-amerikanske Nansen. Det nye selskapet vil hete Making Waves, heter det i en melding fra NOA.

- Ekspansjonen til USA er strategisk viktig for Making Waves, ettersom internasjonalt orienterte kunder, som Electrolux og Wilh. Wilhelmsen, ser det som fordelaktig at deres digitale transformasjonspartner er representert i deres markeder, sier viseadministrerende Kim Ydse Krogstad i nye Making Waves.

Det nye selskapet vil få rundt 400 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, Stockholm, Krakow, Chicago og New York. Leder for det nye selskapet blir svenske Jonathan Pettersson, mens norske Kim Ydse Krogstad inntar rollen som viseadministrerende. Dagens leder i Making Waves, Henrik Lindblad, vil fortsette som leder for den norske virksomheten. NOA kjøpte Nansen i desember 2015.

Les også: The North Alliance kjøper USA-byrå

- Vår tilgang til digitalt avanserte kunder i Norden brukes som inspirasjon for amerikanske selskaper. Dessuten har Nansen bragt med seg skandinaviske arbeidsbetingelser til Statene: fem ukers ferie og en åpen lederstil har blitt godt mottatt i USA. Muligheten for å jobbe i USA under skandinaviske arbeidsforhold har hjulpet Nansen til å rekruttere blant de beste i bransjen, sier Jonathan Pettersson.

Nansen er opprinnelig svensk, og har sammen med både lokale og skandinaviske kunder vokst seg inn i det amerikanske markedet. Den amerikanske virksomheten står for drøyt halvparten av Nansens omsetning på 120 millioner kroner i 2015. Electrolux er deres største kunde.

I fjor omsatte kommunikasjonskonsernet NOA for 761 millioner kroner.

Les også: Vokser med reklame-kjempe i ryggen