Future Lions er en konkurranse i forkant av Cannes Lions, der fremgangsrike student-team konkurrerer om å få dekket deltakelse på festivalen. Dette skiller seg altså fra Young Lions, som er kreative konkurranser som pågår i løpet av Cannes Lions.

Det er teamet Josephine Berntzen og Kaja Koppang som representerer Norge i Future Lions. Denne konkurransen arrangeres av annonsøren Akqa i samarbeid med blant annet Cannes Lions og Google. Formålet er å løfte frem digitale talenter

- Vi er spesielt interessert i ny teknologi. Ikke nødvendigvis teknologien i seg selv, men å bruke teknologi for å lage nye kommunikasjonsløsninger. Derfor er denne nominasjonen ekstra stas for oss, sier teamet i en melding.

Det ferske teamet har akkurat avsluttet praksisperioden sin i McCann Oslo

Briefen er å lage noe som ikke var mulig å lage for tre år siden. Det er ikke offentliggjort hvor mange bidrag som er sendt inn i år, men i fjor ble det sendt inn 1800 bidrag fra 60 land.

Totalt vil fem team vinne full tilgang til årets Cannes Lions og få et Future Lions trofé. Vinnerne av Future Lions annonseres 22. juni i Cannes.