Flere uavhengige mediebyråer går sammen for å starte et nytt globalt mediebyrånettverk som skal ta opp kampen med de store kommunikasjonsgigantene WPP, Omnicom, Publicis og Dentsu.

Det er mediebyråer i USA, Italia, Frankrike og Sverige som nå slår seg sammen og det norske mediebyrået som har kommet med i den nye grupperingen, er In Sight.

- Vi er stolte av at In Sight er plukket ut som det norske alternativet i den nye byrågrupperingen Local Planet, sier administrerende direktør Geir Kjærnes i mediebyrået In Sight.

Det nye mediebyrånettverket kommer til å ha en samlet omsetning på ti milliarder dollar og jobbe med kunder som blant annet Geico, Capital One, Nike, Ikea, Viacom, Pfizer, H&M og Kayak.  Kjærnes kaller den nye mediebyrå-alliansen for et «nettverk av uavhengige lokale mediebyråer med sterk eierstyring og engasjement.»

På det norske markedet konkurrerer In Sight med størrelser som Mediacom, Carat og Starcom i et marked som ifølge omsetningstallene til Mediebyråforeningen er på drøye ni milliarder kroner.

- Forutsetningen for nettverket er at samtlige deltagende byråer innehar en sterk faglig kompetanse på alle nivåer, slik at de mest kompliserte kunder vil kunne bli betjent på en meget profesjonell måte. Vi er alle byråer med sterk lokal forankring uten noen form for overstyring av internasjonale eiere, sier Geir Kjærnes.

In Sight er et relativt nytt mediebyrå som startet opp i 2010 med blant annet Rema 1000 som kunde. Sammen med partner Geir Hæhre og det svenske mediebyrået Tre Kronor, som også er en del av nye globale nettverket, har det norske mediebyrået hatt en omsetning på snaue 500 millioner kroner de siste årene.

- Hva blir annerledes nå?

- Den store forskjellen er at vi vil bruke det vi kaller best practice fra alle aktuelle markeder for å løse nye utfordringer på et internasjonalt plan, sier Kjærnes.

Den store «motoren i systemet» vil ifølge den norske mediebyråsjefen være det amerikanske mediebyrået Horizon Media. Martyn Rattle, tidligere global sjef mediebyrået Vizeum og Aegis Media blir administrerende direktør for Local Planet, mens Bill Koenigsberg, grunnlegger og sjef i Horizon Media skal være styreformann.

- Fordelen for de enkelte byråene i systemet er at vi vil få tilgang på de beste verktøyene og hodene for å løse kunders strategiske og operative behov. Vi vil fra nå av være i stand til å tilby internasjonale og globale aktører et nytt byrånettverk uten et lass av overheadkostnader, sier han.  

Alle byråenes eiere, grunnleggere og ledere vil sitte i det nyetablerte Local Planet-styret for å dele kunnskap og erfaring på tvers av nettverket.

- Local Planet-modellen gjør det mulig for oss å tilby markedets beste medieløsninger, skreddersydde konsepter og data løsninger gjennom internasjonale partnerskap istedenfor en «one size for all»-tilnærming.

Ved lansering vil Local Planet være representert i over 40 land og bestå blant annet av byråer som Horizon Media i USA, The7stars i UK, Zertem Communication Group i Spania, Media Italia i Italia, Pilot i Tyskland, CoSpirit i Frankrike, Tre Kronor i Sverige, Percept Media i India og In Sight i Norge.