I går kunne Kampanje fortelle at Aller Media oppretter det nordiske byrånettverket Ahead Group, som skal frontes av tidligere salgsdirektør i Aller og tidligere toppsjef i SBS Radio, Bente Klemetsdal.

Les mer: Klemetsdal skal fronte Aller Medias nye nordiske byrånettverk

Med en omsetning på over 700 millioner kroner og mer enn 350 medarbeidere blir Ahead et av Nordens største byrånettverk. 180 av dem jobber i de norske byråene. Danskeide Aller Media blir også det første mediekonsernet som oppretter et nordisk nettverk av byråer. Byråene i Ahead satser på content marketing, reklame, såkalt performance marketing, CRM, sosiale medier, utvikling av digitale tjenester, retail- og event marketing. I nettverket inngår Redink, Hyper, OMG og NovaVista/Fresh Thinking i Norge, Datagraf Communications og Aller Client Publishing i Danmark, Dingle og Aller Ideas i Finland, og Make Your Mark i Sverige.

Aller Media, med Rolf Hanche-Olsen i spissen, har gjort en serie oppkjøp i Norge de siste årene. Av Aller Medias samlede årsomsetning på nærmere to milliarder kroner i Norge, kommer nå rundt 25 prosent av omsetningen fra marketingselskaper og noen andre nye områder. Alt tyder på at andelen vil vokse, både i Norge og Norden for øvrig.

Mens erkekonkurrenten i magasinmarkedet, Aller Media, i noen år har rustet opp i content marketing-markedet  og har som mål å være markedsleder i Norden, begynte Egmont Publishing å snuse på dette markedet i 2014. I fjor høst kjøpte de digitalbyrået Sempro, samtidig som Egmont økte sin eierandel i Bonzaii. 

Les også: Egmont-byrå øker omsetningen med 60 prosent

Les også: Egmont kjøper seg inn i content marketing-byrå

- Angriper nye forrretningsområder
Egmont har tidligere anslått overfor Kampanje at selskapet kan nå 60 millioner på totalomsetning innen innholdsmarkedsføring i i Norge i 2015. Målet er 100 millioner kroner i løpet av 2016.

- Hjørnesteinen i Egmont Publishing har vært god historiefortelling og god kunnskap om målgrupper innen foreldre, hus og hjem, mat, familie og livsstilsmarkedet. Fra dette skal vi drifte og utvikle gode produkter og tjenester tilpasset tydelige målgrupper, sier kommersiell direktør Ole Kristian Ullereng i Egmont Publishing til Kampanje.

- Men vi skal også bruke innsikten og kunnskapen vi har til å angripe nye forretningsområder som hver for seg og samlet styrker hele selskapet. Vår strategi er derfor at med utgangspunkt i vår kunnskap og innsikt så skal vi drive effektiv mulitmedial publishing,  angripe nye forretningsområder med fokus på såkalt marketing services og content marketing og e-handel, sier han.

Les også: Sa opp journalister - kjøper content-byråer

Aller Medias byrånettverk har altså i dag en omsetning på 700 millioner kroner og er i vekst. I tillegg har andre i selskaper i Aller Media-sfæren, som for eksempel Dagbladet, også inntekter fra content marketing. Egmont forteller at de kaller «Andre forretningsområder» utgjør 1, 4 milliarder kroner i Norden per i dag. Under dette området ligger inntekter fra blant e-handel og ulike typer markedsføringstjenester, og tallene er derfor ikke sammenlignbare med tallene til Aller Medias byrånettverk. Men at begge to de to gamle bladrivalene, som begge er danskeid, også kjemper mot hverandre i nye markeder, er det ingen tvil om.

- Hvordan ser dere på konkurransen fra Aller Media?

- Aller gjør mye bra og er en av flere konkurrenter, og det er god plass i markedet, sier Ullereng diplomatisk.

- Er det aktuelt for Egmont å gjøre noe tilsvarende, altså opprette et norsk eller nordisk nettverk?

- Så langt fokuserer vi på å bygge posisjoner i hvert land, men der det er finnes synergier så utnytter vi selvsagt disse.

- Vil det komme flere oppkjøp?

- Vi ser stadig etter nye muligheter og er ute etter vekst. Alle selskaper som i tillegg kan skalere basert på vår kunnskap og industriell kraft eller kan styrke vår innsikt er av interesse.

Les også: Egmont satser tungt på content marketing

Les også: Egmont Publishing kjøper content-byrå