Før helgen gikk New York Festivals av stabelen og premierte noen av verdens beste reklamejobber. Og I kategorien for Public Service vant Care Norges film «Kjære pappa» først First Prize og deretter hovedprisen i kategorien; Grand Prize. Det er Schjærven Reklamebyrå som står bak kampanjen.

Kommunikasjonsdirektør Ditlef Jacobsen i Schjærven er strålende fornøyd, selv om han er rask til å understreke at Schjærven ikke er et byrå som har fokus på kreative konkurranser.

- Vi agerer når kundene ønsker det. Det som er viktig, er at både konkurransen og denne anerkjennelsen bidrar til at kampanjens viktige budskap fortsetter å leve. Det er viktig både for Care og oss. Vi er selvsagt veldig stolt av teamet som står bak kampanjen, sier han til Kampanje.

Konsulent Knut Røse var med på teamet som har laget filmen, og forteller at en travel hverdag satte stopper for tur til New York for å delta på prisutdeling. Det var Executive Director of Strategic Partnerships, Marcela Hahn, i Care Usa, som tok i mot prisen på vegne av Care.

- Fra scenen diskuterte hun problemstillingen kampanjen tar opp. Kampanjer om slike ting går ofte direkte på problemet, ikke årsaken til problemet. Det er det denne filmen løser på en unik måte. Dette handler om samfunnet, og at menn i for stor grad godtar at man snakker nedsettende til og om kvinner. Hun snakket om at vi alle må være proaktive og ha en mer bevisst holdning til dette, sier Røse til Kampanje.

Filmen har hatt over 200 millioner visninger verden over siden den først ble vist november i fjor.

- Vi er veldig stolt av filmen. Den er jo fem minutter lang, så den sprenger og utfordrer det vanlige formatet, sier han.

Les også: - Kjære pappa, ikke la brødrene mine kalle jenter horer

Les også: Norsk reklamefilm går viral i Sverige

Vant pris:

Knut Røse i Schjærven har vært konsulent i Schjærven-laget som står bak filmen «Kjære pappa» fra Care. I går vant filmen Grand Prix i New York Festivals. - Vi er veldig stolt av filmen. Den er jo fem minutter lang, så den sprenger og utfordrer det vanlige formatet. Foto: Schjærven

Dubbet til mandarin
Filmen spres til stadig flere land, og det siste er at filmen også spres til land som Tyrkia og Libanon. Filmen er dubbet og tekstet til mange språk, for å gjøre budskapet tilgjengelig.

- Vi har dubbet den til mandarin, tysk, engelsk, og veldig mange andre språk. Det har også kommet mange andre versjoner, der privatpersoner dubber eller tekster. Da kvalitetssikrer vi og får fjernet de som ikke er gode nok.

- Er dette en typisk Schjærven-film?

- Det finnes ingen typisk film fra Schjærven. Vi lager konsepter, ideer og produksjoner utfra oppgaven som skal løses. Denne gangen viste det seg at vi traff 100 prosent. Det er jo en relativt kontroversiell film som skaper både sinne, sorg og mye følelser, sier han.

Filmen har fått gjennomslagskraft i mange verdenshjørner. Blant annet har den blitt brukt i pensum for åttendeklassinger i Sverige og blitt vist for menn dømt for vold mot kvinner i amerikanske fengsler.

Det er Gry Sagvolden som har skrevet teksten som bærer filmen, mens Jens Gundersen har vært Art Director. Prosjektleder har vært Mari Kristina Skaar Gjeldstad, mens Knut Røse altså har vært konsulent. Produksjonsbyrå har vært Tangrystan.

Se filmen her: (Artikkelen fortsetter under filmen)

 

Norsk student-heder
Studentarbeidet «The Silent Award» for The World Federation of the Deaf vant også pris, i kategorien Integrated. Dette arbeidet var også nominert i en annen kateori.

Pol vant First Prize i en spesialpris fra FN for tv-aksjonen og «Rainforest Guardians». Denne kampanjen har allerede rukket å vinne mange andre priser, sist Webby Awards. Pol var også nominert både i digital- og print-kategorien for arbeider for henholdsvis tv-aksjonen og NSB.

Les også: Webby-priser til Pol og Creuna

Også ytterligere ett, norsk student-arbeid var nominert i to kategorier, men vant ikke pris.