I går åpnet den første Circle K-stasjonen i Oslo. Nå går også startskuddet for en stor offensiv for å gjøre navneendringen fra Statoil til Circle K godt kjent hos Ola Nordmann.

I sentrum for den nye kampanjen står bensinstasjonskjedens egne ansatte. Totalt er det rundt 1000 Statoil-stasjoner i Skandinavia som skal rebrandes til Circle K.

Kampanjen bygger opp under de to budskapene: «Vi endres oss. Kun til det bedre» og «Nytt navn. Samme folka». Kampanjen er utviklet i tett samarbeid med reklamebyrået SMFB og mediebyrået Starcom, og kjøres på tv, radio, sosiale medier og boards, i tillegg til egne kanaler.

- En merkevare som Circle K bygges først og fremst av de ansatte. De er derfor de beste talspersonene for den nye merkevaren. Det er de som møter kunden hver dag og kjenner på de samme følelsene. De har forståelse for kundens skepsis mot endring, men samtidig er de veldig positive til Circle K og tror på at dette skal bli bedre, sier Ingrid Amundsen, Senior Director brand & convenience marketing i Circle K.

Opptakene til filmene startet rundt juletider.

- Rett før jul samlet vi de første vi stasjonsansatte fra Europa og Nord-Amerika i Tampa, USA, og gjorde de første opptakene. Uten manuskript eller med noen som helst føring. Resultatet er nettopp slik kampanjen fremstår: ærlig, fint og personlig, sier Amundsen.

Se alle filmene her.