Ved midnatt i går gikk fristen ut for å takke ja til forliket som Westerdals Oslo ACT hadde tilbud sine tidligere studenter. Det er nå klart at 796 har benyttet seg av muligheten til dette, bekrefter kommunikasjonssjef Vibecke Osfoss ved Westerdals til Kampanje.

- Vi er tilfreds med at så mange ønsker å avslutte denne saken nå, noe vi tror er en fordel for alle involverte, sier Osfoss til Kampanje.

Studentene har vært delt i to leire i denne saken, og den ene leiren har raslet med sablene og varslet rettssak mot Westerdals, blant annet fordi de mener forlikstilbudet som skolen har kommet med, har vært for lavt. Til Kampanje har talsperson for de studentene som kommer til å gå til søksmål, Erling Løken Andersen, sagt at de regnet med at mellom 600 og 700 kom til å gå til rettssak.

Fasiten nå, er at rundt 520 tidligere studenter kommer til å gå til rettssak, forteller Løken Andersen.

Les også: - Regner med flere Westerdals-skjeletter

- De mer enn 500 elevene som nå går til sak mot Westerdals er forberedt på en lang kamp mot skolen. De er ikke primært motivert av penger, men av hva som er rett og galt. Vi ser frem til at retten tar stilling til Westerdals' ulovlige overfakturering og manglende godkjenning av flere studielinjer, sier Løken Andersen til Kampanje nå.

- Ikke sinte på nåværende ledelse
Erling Løken Andersenunderstreker at de tidligere studentene ikke er sint på dagens ledelse eller lærere.

- Dette er en alvorlig sak, hvor Westerdals både har ulovlig overfakturert elevene gjennom 10 år, men også drevet studielinjer som ikke har vært godkjent av verken Nokut eller Statens Lånekasse. I realiteten har elevene dette gjelder gått 3-årige dagkurs. Elevene sitt raseri er ikke rettet mot skolens flinke lærere eller nåværende ledelse, men mot eierne og den tidligere ledelsen ved skolen, sier han.

Westerdals tar til etterretning at det ser ut til å bli en rettssak om overfakturering av skolepenger.

- Vi beklager at det ser ut til å bli en rettssak, men vi er forberedt på det. Vår advokat mener at høyskolen vil stå godt i en rettslig prøving av kravene. Det økonomiske utfallet av en rettssak anser vi å være veldig usikkert for den enkelte, sier Vibecke Osfoss ved Westerdals.

Tall-tull
Det totale antall tidligere studenter som har fått tilbud om forlik fra Westerdals er på rundt 1200, oppgir Osfoss til Kampanje.

- Det er 1241 som har registrert seg i kontaktskjemaet vårt, og som dermed har fått tilsendt forlikstilbudet. Men det viste seg at ganske mange av de som hadde registrert seg, var fra tidligere NISS og NITH, fordi de hadde misforstått og trodde at tilbudet også gjaldt dem. Når vi fjerner de registrerte som ikke har krav på tilbakebetaling, er vi nede i ca 1200, sier hun.

Når man legger sammen de 796 som har takket ja til forliket med de rundt 520 tidligere studentene som har sagt de vil gå videre med saken, får man et totaltall på 1316.

Erling Løken Andersen sier til Kampanje at hans tall på antall studenter som kommer til å gå til rettssak, fremdeles stemmer.

- Ja, vi må huske på at dette ikke bare gjelder ulovlig overfakturering skolepenger. Det er bare en av de ulovlige tingene Westerdals har gjort. Hos oss er også representert elever som har gått linjer som ikke er godkjente av Nokut og lånekassen, og som Westerdals nå er tiltalt av økokrim for. Så tallet på 1316 høres helt fint ut for oss, sier han.

Les mer om saken:
Råder tidligere Westerdals-studenter til å unngå rettssak
Tidligere Westerdals-elever avslår tilbud på 50 millioner

Westerdals-rektor slår tilbake mot reklame-topper (Krever innlogging)