Kampanjesiden Pol og Apt laget for NRK TV-Aksjonen og Regnskogfondet, vant både jury-prisen for Best Activism Site og prisen People’s Voice i samme kategori i Webby Awards. 

- I en konkurranse som Webbys er det ganske enkelt svimlende gode nyheter, sier kreatør Snorre Martinsen i Pol og viser til at over 13000 arbeider fra hele verden er sendt inn og juryert, og over 2,5 millioner stemmer er avgitt for å kåre vinnerne av People’s Voice-prisene.

Prisen vinner de for regnskogvokter.blimed.no, som er en virtuell reise inn i regnskogen der brukeren skal få en forståelse for hvor viktig regnskogen er for de 260 millionene som lever der.

Les også: Jakter bøssebærere

Også Rikskonsertene og Creuna Norge får en Webby i spill-kategorien for musikkspillet Lyderia. Musikkspillet, som Creuna har utviklet sammen med Rikskonsertene, lar barn i skolealder leke seg med musikk på mange nivåer. Spillet finnes både på nett og som app, og kombinerer avansert teknologi med lekent design på helt nye måter.

- Rikskonsertene trengte å finne en digital måte å jobbe på for å nå barna også mellom skolekonsertene, og vi fikk lov til å starte med blanke ark. Sammen har vi laget et rammeverk før vi designet teknologi og brukeropplevelse. Vi har fått lov til å gjøre det på den riktige måten, og det belønnes, sier Stein Sørlie, kreativ leder i Creuna.