I fjor ble det kjent at SMFB hadde kapret den italienske merkevaren Diadora til sin kundeliste.

Les også: SMFB: - En drømmeoppgave

Nå er de klare med en relanseringskampanje for skomodellen N9000. I kampanjen er ideen at den første personen som forhåndsbestilte den skoen, skulle få denne levert hjem til seg – av folk som løp fra fabrikken i Italia. 70 mennesker fra 10 ulike nasjonaliteter deltok på den 1.500 kilometer lange løpeturen, som tok ni dager.

- Dette er en av de største jobbene SMFB har gjort. Alle funksjoner i SMFB, SMFB Engine og SMFB Factory har vært engasjert i én og samme kampanje. Det har vært kreative team i reklamebyrået, en hel gjeng i Oslo som satt og produserte Facebook-poster og et team på Island som satt og oversatte alt til alle språk. Så ja, dette har vært en produksjon større enn noe annet vi har gjort, sier Kristian Kristiansen til Kampanje.

Byrået innrømmer at prosjektet har vært både krevende og utfordrende.

- Store prosjekter er jo alltid krevende, men dette var virkelig en spesiell utfordring.  Leveringsdatoen for skoene til kunden var satt, og vi hadde bestemt oss for å rekke det. Veldig mange mennesker ble involvert i det ni dager lange eventet som var i konstant bevegelse. Alt skulle produseres på farten og dokumenteres i minste detalj, direkte i sosiale medier. Veldig stressende men kult når alt falt på plass og vi kom i mål, sier kreatør Eirik Stensrud i SMFB.

For byråleder Kristian Kristiansen i SMFB ble produksjonen nærmest som et lite Tour de France eller Giro d'Italia. Han tilbragte tre uker i følgebil igjennom Europa for å lage kampanjen, sammen med åtte andre fra byrået.  

- Hvor stort team var på veien for å følge og dokumentere løpeturen?

- Fra start til slutt hadde vi mellom 50 og 70 folk. Vi hadde lokalspråklige team i alle land, og i snitt var det 65 mennesker som fulgte skoene på ferden. De fleste jobbet med film.

- En eksamensoppgave
Mediestrategien er det SMFB Engine som har stått for, og byrået har utviklet en global mediestrategi og innholdsutvikling på flere språk.

- En eksamensoppgave i hvordan et effektivt samarbeid gir en slagkraftig kampanje. Spesielt spennende er det at vi har kunnet skreddersy en så stor kampanje langs hele næringskjeden. Vi har sammen gitt konseptet mange spennende medie-initiativer og virkelig fått distribuert en global kampanje rett fra Oslo, sier byråsjef Kim Herlung i SMFB Engine.

Artikkelen fortsetter under reklamefilmen:

Mange søkere
Alle de 70 frivillige som deltok på den ni dager lange løpeturen, ble utstyrt med sko og klær fra den italienske produsenten, kan Kristian Kristiansen fortelle.  

- Dette var jo distanser som halvmaraton, så da må man ha ordentlig løpetøy og -sko.  Alle de 70 som løp fikk utlevert riktig skotøy etter terrenget de skulle løpe i, det varierte fra asfalt inne i Milano til fjell. Man måtte også ha riktig klær etter vær, terreng og tid. Noen hadde selvlysende jakker og løp om natten. Andre løp i kortermede løpe t-skjorter i varmen, forteller han.

Over 1000 mennesker søkte om de 70 plassene.

Se casefilmen under: