Mange forbinder energidrikker som Battery, Red Bull og Burn med ekstremsport, tv-spill og ungdomskultur. Det vil Battery endre på når de har fått Try Reklamebyrå til å utvikle sin første store tv-kampanje.

Mens Battery tidligere har siktet seg mot en målgruppe mellom 18 og 22 år, prøver de nå å gå litt bredre ut, forteller Aleksander Hetland, som er merkevaresjef i Ringnes.

- Vi ser at det ligger et større potensial i å få de som drikker energidrikk sjeldnere til å se at dette er relevant for dem, sier han.

I de nye filmene får man se karrierekvinner og småbarnsfedre løse små hverdagsproblemer med en slurk Battery, etterfulgt av slagordet «Heldigvis er du oppladbar».

- Vi har prøvd å gjøre det mer hverdagslig, uten at det skal være kjedelig. Battery skal ikke gjøre at man får til helt ekstreme ting, som ekstremsport, men man skal få den lille ekstra dytten man trenger for å komme seg gjennom hverdagen. Det er ingen stor greie, og det er litt der humoren ligger.

Se den første filmen i serien her:

Battery er den tredje største merkevaren i kategorien med en andel på rundt 16 prosent ifølge Hetland, etter kategorileder Red Bull og Burn.

- Vi har hatt en fin trend, men vi ser at for å fortsette å vokse så må vi treffe de litt eldre og vi må treffe bredere. Folk som har krevende arbeidsdager med mye å gjøre, og kanskje barn, trenger også den typen energi. Vi prøver å gjøre dette mer tilgjengelig og lettere å prøve. Derfor lanserer vi også en variant uten kalorier, suer Hetland.

- Er dette også en måte for dere å differensiere dere fra konkurrentene?

- Ja, vi skal være mer for alle og ikke bare de som tar syke triks på snowboard. Battery var den første energidrikken på markedet, så det er ganske enkelt for oss å ta eierskapet til den posisjonen.

Den største konkurrenten er likevel ikke andre energidrikker, men kaffe, mener Hetland.

- Kaffe er kjempestort og folk trenger energi. Der ser vi en mulighet for vekst.

Konseptet er utviklet av Try Reklamebyrå, og filmene laget av White Rabbit ved produsent Knut B Jensen og regissør Stefan Faldbakken.

Her er den andre filmen i serien: