Det er ikke ofte annonsører går inn for å kjede seerne med langtekkelige reklamefilmer, men det var nettopp det Orkla gjorde da de gikk på lufta med sin seks minutter lange film for Totenflak, som viser hvordan en potetskive blir til et flak med chips, sekund for sekund.

Tall mediebyrået Carat har hentet inn fra TNS Gallup viser at «Senkveld med Thomas og Harald» mistet 100.000 seere som følge av reklamepausen, langt flere enn det som er normalt.

Les mer: Mistet 100.000 seere etter «Norges kjedeligste reklame»

Salgs- og markedsdirektør Bjørn Gunnar Rosvoll i TV 2 avviser overfor Kampanje at de andrer på stuntet, til tross for at mange tv-seere valgte å hoppe av i pausen.

- Ja, vi visste at vi kunne risikere det, men det skulle bare mangle at ikke vi var med på et så kreativt stunt. Når man ser på det vanvittige engasjementet som reklamefilmen har skapt, så er det et bevis på at tv-reklame fungerer så det suser. Det er utrolig moro, sier Rosvoll.

Se filmen her: Lanserer «Norges kjedeligste reklamefilm»

Kommunikasjonsdirektør Robert Rønning i Orkla sier i dag at de er begeistret over reaksjonene filmen her skapt.

- For oss var dette veldig positivt. Hashtaggen «Totenflak» var den mest brukte taggen på Twitter på fredag. 146.000 personer så innlegget på Facebook og veldig mange delte et bilde av tv-skjermen på Instagram. Den umiddelbare reaksjonen er at dette er en film som har skapt stort engasjement, sier han til Kampanje.

- Det virker som om mange trodde det var noe feil med tv-signalet, er det ditt inntrykk også?

- Ja, vi så at det i begynnelsen var mange som stusset over det, men det var vi forberedt på. Det lever vi med. Folk har tatt kontakt med en del av oss i Orkla og sier at de synes dette var en veldig alternativ og god reklamefilm som leverte på litt ro og fred og gjorde dem nysgjerrig på produktet.

- TV 2 mistet en del seere i reklamepausen. Har dere dårlig samvittighet for det?

- Vi visste hva vi gjorde. Det var ingen bombe at seks minutter kunne være en tålmodighetsprøve. Det var vi tydelige på. Så vi får kanskje ikke legge for mye vekt på vekt på det.  Vi som annonsør er fornøyd og opplever totalt sett at det har vært vellykket og skapt positiv oppmerksomhet rundt Totenflak.

Rønning vil ikke kommentere hvor mye de betalte for å oppta en hel reklamebolk i beste sendetid på fredag med en statisk reklamefilm.

- Den typen investeringer er en sak som får være mellom oss og TV 2. Dette er vår største lansering på flere år og vår største snacklansering i år. Vi skal bygge et nytt merke og ønsker å legge litt trykk i det.