I kveld går Orkla på lufta med en ny reklamefilm for produktet Totenflak. Filmen er på seks minutter, og ble ifølge kommunikasjonsdirektør Robert Rønning vurdert som så kjedelig av tv-kanalene at de innledningsvis var skeptiske til å vise den.

Filmen, som likevel får premiere både på TV 2 og på TVNorge i kveld, viser en rå potetskives forvandling til et sprøtt og gyllent Totenflak i løpet av seks minutter. Dette skal også være den tiden det tar å lage produktet på chipsfabrikken på Skreia på Toten.

- Vi synes at det passet bra til det vi ønsket å formidle. Det er ingen god snarvei til god smak og dette er laget med tålmodighet, sier Rønning

- Dere krever tålmodighet av seerne også?

- Ja, det vil jeg si. Det er en tålmodighetsprøve dette her. Det skjer ikke mye, det må jeg være ærlig på. Vi tenker at det er viktig å bygge merkekjennskap i denne fasen av lanseringen og i og med at den er litt utradisjonell tror vi at ganske mange vil legge merke til den. Det er en fare at folk vil la seg irritere, men det viktigste er å få oppmerksomhet.

- Var tv-kanalene bekymret for at seerne skulle bli irriterte?

- Tv-kanalene er alltid opptatt av at folk ikke skal forsvinne i reklamepausen, og noen av kommentarene fra tv-kanalene var at dette kanskje ble litt for kjedelige. Vi er jo enige i at dette er kjedelig, men nå har de jo likevel valgt å vise den.

Saken fortsetter etter videospilleren:

Ideen til filmen var det ifølge Rønning Orkla selv som kom på, etter at de vurderte innspillene som kom inn som for dårlige. Deretter hektet de på Saatchi & Saatchi og Animasjonsdepartementet for å videreutvikle ideen og sette den ut i live.

- Kommer dere også med et stikk til reklamebransjen når du sier at innspillene fra byråene ikke var gode nok?

- Det er ikke meningen å henge ut noen, men noen ganger skjer det, og da tok vi en intern runde og et klokt hode kom opp med at sakte-tv kanskje passet bedre til det vi ønsket å fortelle. Denne gangen var det vi som kom med ideen, det er ikke ofte det skjer, men vi har Saatchi & Saatchi og Animasjonsdepartementet til å hjelpe oss, så vi er ikke uavhengig av byråene.

Filmen vises i sin helhet i kveld, og deretter i en kortere versjon som ikke skal være like kjedelig.