MailOnline er verdens største engelskspråklige nyhetsnettsted. Nå har det britiske mediehuset bestemt seg for å satse i Norden, og lar selskapet Sellbranch ta seg av annonsesalget.

 MailOnline har mer enn 3,7 millioner unike besøkende per måned i Norden. Partnerskapet mellom Sellbranch og Mail Online inkluderer Sverige, Norge, Finland og Danmark. Sellbranch er ansvarlig for all annonsering og optimalisering av annonseinntekter via programmatiske handelsplattformer.

- I et internasjonalt miljø hvor våre lesere konsumerer vårt nyhetsinnhold stadig mer fra utlandet, er det viktig med tilstedeværelse utenfor vårt hjemmemarked. Med over 3,7 millioner unike besøkende per måned i Norden, er det et prioritert marked for MailOnline. Vi ser frem til at Sellbranch knytter sammen ledende nordiske annonsører med MailOnlines svært engasjerte og verdifulle besøkende, sier James Leaver, som er internasjonal sjef for MailOnline, i en pressemelding.

 Fredrik Sellgren, administrerende dirkektør i Sellbranch,  er fornøyd.

- Vi i Sellbranch er veldig glade for å få representere Daily Mail og MailOnline i Norden. Dette samarbeidet passer meget godt inn i vår eksisterende produktportefølje og posisjon som "Gateway til Norden" for ledende internasjonale publisister, sier han.

Han forteller at det blir programmatisk reklamesalg for alle pengene. Og ambisjonen er å vokse.

- Vår rolle vil være å hjelpe MailOnline til å løfte det programmatiske salget av annonser til nye høyder i hele regionen. Dernest å tilby skreddersydde løsninger til de mest relevante merkevarene. Vi er stolte over å ha blitt valgt ut til å hjelpe Daily Mail og MailOnline til å øke deres merkevarekjennskap og inntekter i det nordiske markedet, sier han.

 Anders Frogner, sjeg for Sellbranch i Norge, mener Daily Mail vil by norske mediehus på konkurranse.

- Med nærmere 800.000 unike besøkende og 7,7 millioner sidevisninger månedlig i Norge er MailOnline en betydelig aktør sammenlignet med flere av de store norske avisenes nettutgaver. Mail Online vil være et godt supplement til de andre nettstedene vi samarbeider med, sier han.