I fjor hadde Westerdals 50-års jubileum som skole, og i løpet av disse årene har det aldri vært satt opp noen revy ved skolen. Da de tre driftige studentene Sara Berg, Sara Figenschau og Kristin Sandstrand fant ut dette, tok de saken i egne hender. Derfor har revyen «Westerdalsrevyen feirer 50 år» premiere denne uken.

I løpet av fem forestillinger med premiere fredag 8. april, skal 40 studenter underholde med scener fra 50 år med Westerdals-historie.

- Vi har laget vår egen forestilling, og revyen blir en blanding av innslag fra tidligere år, og da er det selvsagt fiktive ting, men også dagsaktuelle ting. Det skal bli en god blanding med mye humor, sier revysjef Sara Berg.

De tre jentene går alle på første året på «Prosjektledelse kunst og Kreativ næring» og alle har gitt hverandre tittelen «revysjef».

- Etter sammenslåingen mellom Westerdals, Niss og NITH har skolen alle forutsetninger for å lage en bra revy med tanke på studieretningene som finnes her, sier hun.

Tar opp økonomirotet
Skolen har i høyeste grad vært i medienes søkelys den siste tiden. Da det kom frem at skolen i flere år hadde tatt seg for mye betalt fra studenter og også fått for mye i statsstøtte, har det stormet rundt skolen.

Les også: Anmelder Westerdals - krever 28 millioner tilbakebetalt

Les også: Trekker seg som leder for Westerdals-eier

Sara Berg bekrefter at mediestormen og det økonomiske rotet som skolen har vært oppi, vil bli tatt opp i revyen.

- Ja, vi kommer med et par stikk til skolen flere ganger under forestillingen. Det er også spesielt et nummer helt mot slutten som kommer til stikke ekstra hardt, sier Berg.

- Positiv ledelse
Skolens ledelse har fått med seg at økonomi kommer til å bli tatt opp på revyen, men er utelukkende positive, forteller revysjefen.

- De sier det er gøy og at de gleder seg til å se den. De har nok skjønt at økonomi kommer med, men dette er jo dagsaktuelt og i media. Så det måtte nesten med, selv om det skal påpekes at økonomitrøbbelet ikke er et gjennomgående tema i revyen vår. Men det blir tatt opp, sier hun.

Nå håper revy-gjengen på fulle hus.

- Vi håper på fulle saler hver dag, sier hun. Med fulle hus vil rundt 500 publikummere få muligheten til å se revyen.

Rundt 40 Westerdals-studenter har deltatt i utviklingen av forestillingen «Westerdalsrevyen feirer 50 år». Foto: Sara Berg