Onsdag kveld kunne det unge teamet Martine Skjekkeland og Kariann Langeland innkassere gull i klassen for «Nordic Student Award» for «Gårsdagen ringer». Og det var to særdeles glade jenter som entret scenen.

Les også: Knuste norske reklamebyråer i Gulltaggen

- Det var fantastisk morsomt. Vi visste jo at vi var nominert, men når vi ser oss selv på video fra scenen, ser vi ikke så profesjonelle ut akkurat, ler de jo jentene i kor.

Her kan du se hvordan jentene reagerte da vinneren ble utropt fra scenen (Artikkelen fortsetter etter filmen):

 

- Styrker vår egen merkevare
- Hva betyr det å vinne et gull som dette?

- Det kommer absolutt veldig godt med. Det styrker CV-en og vår egen merkevare, sier Martine Skjekkeland.

«Gårsdagen ringer» er et nytteverktøy for å endre vaner og adferd knyttet til alkohol. I edru tilstand spiller du inn noen råd til deg selv, og dette opptaket ringer deg på et valgt tidspunkt for kvelden. Dagen derpå mottar du en telefon fra "gårsdagen", med opptaket av samtalen du hadde kvelden før mellom edrue deg og fulle deg. Dette for å skape større selvinnsikt når det gjelder hvordan alkoholen påvirker deg.

- Men hvordan fikk dere ideen til «Gårsdagen ringer»?

- Hehe, den er basert litt på egne erfaringer… Den fylleangsten man kan få dagen derpå – det er det man får mest ut av og lærer av. Selvinnsikt er avgjørende for endring av adferd, og den som er best egnet til å gi deg denne innsikten, er jo ingen andre enn deg selv, sier de to.

- Den viktigste prisen
Juryformann for denne kategorien, Bendik Romstad fra Kitchen, uttalte fra scenen at prisene i denne kategorien de aller viktigste prisene.

- Prisen viser hva som kommer, mens alle de andre prisene bare premierer det som har vært. Det var høyt nivå på de innsendte arbeidene i år, men metallene peker seg ut med at idéene er enkle og lette å forstå. I år skulle alle redde verden, men vinneren er leken selv om det er et alvorlig tema. Ideen viser hvordan man gjennom teknologi klarer å komme tettere på oss. Og at det som bare før ble reklame, nå tar det med inn i idéen og får deg til å skjønne poenget. Juryen tror at idéen ville bli brukt, delt og snakket om og juryen tror at den ville virket. Juryen er helt sikker på at mange burde brukt den allerede i her kveld, sa Romstad.

Enn så lenge er ikke ideen med «Gårsdagen ringer» realisert, men de to jentene sier at ideen er pitchet inn for Helsedirektoratet.

- Responsen er veldig bra, og vi har fått indikasjoner på at det kan bli noe av. Det er ikke tvil om at vi skal få det til, sier de optimistisk.

Sjekkeland og Langeland startet team-arbeidet mens de var studenter ved Høyskolen Kristiania og de to fikk praksisplass hos Naug & Venner i august i fjor. Nå har de fast jobb som junior-team i byrået.

- Vi har drømmejobben nå. Det er her vi vil være. Men vi vil vinne mer gull fremover, vi har mer innabords, sier de til Kampanje.

Se casevideo for «Gårsdagen ringer» under: