Vinmonopolet er i disse dager ute med en ny kampanje som skal sikre et ansvarlig salg av alkohol og denne gangen handler det om å «forhindre konsum av alkohol blant mindreårige».

Kampanjen handler rett og slett om å gjette alderen på unge jenter for å få flest mulig ungdom i alderen 18-25 år til å vise legitimasjon uoppfordret.

- Trys oppgave har vært å utvikle kampanjer som skal resultere i et økt fokus på aldersgrensen for kjøp av alkohol og fungere som en hjelp til de ansatte i deres jobb med å kontrollere kjøpernes alder, sier konsulent Lars Mitlid i Try til Kampanje.

Kampanjen bygger på innsikten om at «det er vanskelig å gjette alder» og det er teamet Eirik Sørensen og Finn Knudsen som star bak det kreative.

- De over 25 kler seg for å se yngre ut, og de på 17-18 år kler seg for å se eldre ut. I målgruppen er klær og mote et hett tema. Noe som gjenspeiles blant de utallige motebloggene med skyhøye besøkstall. Hvis det har vært vanskelig å gjette alder før, er det i hvert fall vanskelig nå, sier Mitlid.

Kampanjen ser ut til å ha slått svært godt an i målgruppen, og etter en drøy uke har over 110.000 prøvd å gjette alder på utvalgte jenter i alderen 16 til 31 år på kampanjesiden.

- Tar vi en titt på et kjøpesenter, på Karl Johan eller i skolegården så ser man at de samme støvlettene, de samme lange strikkegenserne og de samme vaffeljakkene går igjen blant alle uansett alder og dette gjør ikke akkurat arbeidet til de bak kassa på Vinmonopolet noe lettere. Og det er nettopp denne problematikken vi vil bruke som kjerne i kommunikasjonen, sier han.

Andre involverte har vært Fantefilm, Indianarane og Hocus Focus.