Årets første reklamefisk går til Volkswagen og reklamebyrået Try. I jurybegrunnelsen, som i år ledes av daglig leder Monika Augustsson fra T/A Pol, trekkes det frem at annonsøren og reklamebyrået Try har klarte gjøre «et smalt og teknisk tema» til noe «severdig for alle».

- Sølvfiskvinner for januar ble filmen «Trailer Assist» for Volkswagen. Etter å ha spredd seg som ild i tørt gress på nettet, sjarmerte filmen også den nye sølvfiskjuryen og ble en klar vinner i årets første måned. Filmen tar for seg hvor enkelt Volkswagen nå har gjort det å rygge med tilhenger. Et relativt smalt og teknisk tema, som er gjort veldig morsomt og severdig for alle, heter det i jurybegrunnelsen.

Volkswagen-reklamen blir dermed én av tolv reklamefilmer som kan vinne én million kroner i visningstid på TV 2 og den gjeve «Gullfisken»-statuetten.

- Det synes vi er helt supert, sier markedssjefen i Volkswagen Tor Anton Bjørge til Kampanje.

 

Volkswagen er ikke fremmed for å være med i finalen i TV 2s reklamekonkurranse og hadde filmer med både i 2013 og 2014. Men i fjor var det ingen av Volkswagens filmer som nådde opp i juryen. 

- Hva er sjansen for å gå helt til topps?

- I dag er den én til tolv, sier han.

Filmen «Trailer Assist» viser en sjåfør som tilsynelatende rygger med tilhenger i vanvittig fart, mens det i virkeligheten er Volkswagen som har bygget en spesialtilhenger med motor som faktisk drar bilen etter seg. Filmen tok også fart viralt og  fikk raskt enorme visningstall på Facebook. Bare i løpet av de første tolv timene var det over ti millioner som hadde sett filmen på Facebook.

- Var dette første og fremst en viralfilm?

- Ja, den ble først og fremst laget for å fungere viralt. Vi vurderte å lage en egen tv-versjon, men så fant vi ut at den virale fungerte godt nok.

- Lever filmen fortsatt?

- Ja, den gjør det og har nå kommet opp i 60 millioner visninger fra våre egne sider i tillegg til alle som har kopiert filmen og lagt den ut, sier Bjørge.

Også internt i Volkswagen-konsernet har filmen vakt oppsikt og denne uken var Bjørge på det tyske hovedkontoret i Wolfsburg og presenterte konseptet for markedsledelsen i Tyskland og de 50 største markedene til bilprodusenten.

Fra Try har Øystein Halvorsen, Karin Lund, Preben Moan, Camilla Bjørnhaug, Finn Knudsen, Eirik Sørensen, Morten Berger Karlsen, Morten Polmar og Cathrine Wennersten bidratt på filmen.

Teamet bak:

Tidligere Gullfisken-vinnere Øystein Halvorsen og Karin Lund fra Try Reklamebyrå har enda til gode å gå helt til topps med en Volkswagen-reklame. Foto: Eivor Eriksen.