Det er 200 år siden grunnlaget for Gjensidige ble med at norske bønder gikk sammen om å dele risiko og lage en felles forsikringsordning mot brann på gården. Det markerer forsikringsselskapet med en ny reklamefilm som ser eventyrfigurer fra 1800-tallet på framtida med datidens øyne, inkludert selfier, e-post og skyskrapere.

- Jubileet gir oss en unik anledning til å minne det norske folk om betydningen av forsikring både i fortid og fremtid. I jubileumsåret har vi også hentet fram vårt tradisjonsrike slagord – Tiden går, Gjensidige består – og i filmen formidler vi at vekteren og tryggheten han symboliserer blir minst like viktig fremover, sier Anne Margrete Børjesson, markedsdirektør i Gjensidige.

Filmen har tv-premiere denne uken og suppleres med en rekke eksterne kommunikasjonsaktiviteter i sosiale medier og egne kanaler, blant annet kortfilmer med fremtidsforsker Eirik Newth.

For å lage reklamefilmen har Gjensidige og Ernö fått med seg Harald Zwart og Motion Blur på regi, sammen med animatører i Gimpville.

- Gjensidige har en unik historie, og vi ville lage en film som forbinder nåtiden med både fremtiden og fortiden, sier Dagmar Kollstrøm, tekstforfatter i Ernö.
- I jubileumsåret er det også naturlig å minne om hva logo-symbolet til Gjensidige faktisk står for, legger AD Trond Vestengen til.

Gjensidige var nylig blant de nominerte til Årets Markedsfører 2015, men nådde ikke helt opp i konkurransen med DNB. 

Les mer: DNB er Årets Markedsfører for tredje gang

Ssammen med Ernö og Hyper fikk de to stjerner i Stella for Olsenbanden-konseptet «Taima og tilrettelagt», og reklamefilmen kom også til superfinalen i Gullfisken 2015. Olsenbanden er imidlertid ikke en del av årets jubileumskampanje.