Før helgen ble det kjent at Netcom skifter navn til Telia. Denne uken fikk Telia fått medieoppslag om at de kutter surfegebyrer i Norden og Baltikum med tjenesten «Roam Like Home». Og i den første reklamekampanjen spiller Telia på frykten for for høye roamingkostnader når man er på reise.

Kampanje skrev om Telias planer for markedsføringen og byggingen av merkevaren Telia framover mandag.

Les mer: Slik skal Netcom bli Telia (krever innlogging)

Les også: - Navneskiftet vil koste flere hundre millioner

Den rykende ferske filmen er en del av en større reklamekampanje.

− Mobilen har blitt en så integrert del av hverdagen, at vi omtrent ikke fungerer uten. Spesielt tydelig blir det på reise, hvor roaming-frykten nærmest isolerer oss fra omverden. Med «Roam Like Home» kan Telias kunder leve helt som normalt - også på reise - noe vi ønsker å vise i lanseringsfilm vi har laget for Telia, sier Kenneth Lamond Johansen, kreatør i DDB, som står bak den nye filmen for Telia.

For Telia handler dette om mer enn en produktlansering. I tillegg til å bygge kjennskap til «Roam Like Home» har det vært svært viktig å bygge kjennskap til at Netcom har byttet navn til Telia, og å fylle merkenavnet Telia med verdi.

− Derfor går vi valgt å gå bredt ut i flere kanaler. Vi hadde også en liten navnebytte-kampanje i dagene før selve navneendringen og «Roam like home» lanseringen for å få en god start på merkekjennskapen og sikre kjennskapsoverføring fra NetCom til Telia.  For oss har det vært viktig å informere og begeistre eksisterende kunder på en god måte, samt treffe de som ikke er kunder i dag. Dette vil vi gjøre gjennom en bred miks av egne kanaler og kjøpte medier, sier Ole Andre Skarbøvik.

 I tillegg til DDB har Carat og PR-operatørene jobbet med de nye kampanjene for Telia. Byråene har et tett samarbeid for å sikre helhetlig kommunikasjon på tvers av kanaler, samt at man når målgruppen gjennom mange ulike treffpunkter.