Han har hatt fem måneder i sjefsstolen hos Bennett Reklamebyrå i Trondheim. Når Kampanje kommer på besøk i det gamle mursteinshuset, som er nabo til Adresseavisens nye bygg, viser Heldal entusiastisk vei til loftsetasjen, der Norges eldste reklamebyrå har bygget et eget content-studio. Her kan byråets kunder og andre hjelpes til å lage eget innhold enten med levende bilder eller lyd.

- De siste åra har jeg drevet med lyd og bilde, og fant til min store glede likesinnede i byrået. Loftet sto ubrukt. Fem dugnadshelger og vips; her er contentstudioet du trenger i Trøndelag, sier han.

Det var i fjor høst at Nils Heldal startet som sjef for Bennett. Før det var han daglig leder for musikkfestivalen Pstereo i Trondheim, og drev før det sitt eget konsulentselskap i ti år. Han har også vært P3-sjef og radiodirektør i NRK, toppsjef i EMI Norge, samt jobbet for By:Larm og Adresseavisen.

Les også: Heldal fortsetter som Rosenborgs PR-rådgiver

Byrå med tre bein
Han forteller at Bennett har tre bein å stå på. I tillegg til den tradisjonelle reklamedelen, har byrået utviklet et cms- system hvor over 130 nasjonale og internasjonale bedrifter har sitt hjem.

- Det er ikke alle firmaer som ønsker å ha alt lagret i skyen, å få hjelp av en webtekniker på Skype og å oppleve at frontendutvikleren sitter i annen tidssone. Noen vil se hvor hjemmesiden faktisk er lagret og drikke kaffe med den som har programmert den, sier han. Blant kundene er blant annet kredittkortselskapet American Express i Norge.

Men det siste beinet til Bennett har de kalt noe så unorsk som «Adcast». Og Heldal forklarer hva som ligger bak det litt kryptiske navnet.

- Adcast er en løsning for automatisk annonseproduksjon, mediekjøp og drift. Enheten er laget for å la brukere på en kostnadseffektiv måte kjøre mindre kampanjer med lokal geografisk målretning på Facebook, i lokale aviser, nasjonale aviser og andre norske nettsteder. Vi har brukt bøtter og spann på Adcast, og har hatt versjon 1.0 i drift hos Eiendomsmegler 1 siden i fjor høst, forteller Heldal. Planen er å lansere versjon 2.0 innen utgangen av mars.

Avventer å erstatte ansatte
Men butikken går bra. Fjorårstallene viser et millionoverskudd og en byråinntekt på rundt 26 millioner kroner. Resultatet ble godt på plussiden med 1,05 millioner i resultat før skatt. Men både byråinntekt og resultat før skatt var bedre i fjor.

- Vi har blitt litt færre folk. Noen har sluttet og vi har til nå valgt å ikke erstatte dem. Vi er usikre på hvor vi skal vokse videre, derfor avventer vi, sier Heldal til Kampanje. Totalt teller byrået 22,8 årsverk.

Blant områdene som vokser, er «new tech».

- Her har vi mange nye kunder som vi ikke kan snakke om ennå. New tech-gründerne opererer i et globalt marked og er sparsomme med detaljer før ting lanseres enten som produkt eller for investering, sier Heldal

Under vannet
Men én av jobbene som er gjort, og som han faktisk kan snakke om, er en filme de lager for et gründerselskap som har utviklet en undervannsdrone.

- Denne dronen skal gjøre for undervannsdonene det DJ Phantom gjorde for luftdroner. Med 90 prosent av havet fortsatt uutforsket er markedet stort, sier han.

Og å satse på gründere har vært en bevisst satsing, kan Heldal fortelle.

- Vi har mer bevisst henvendt oss tidlig til gründere. Vi må hjelpe dem til å «step it up», men det er et sjansespill. For halvparten av firmaene vil ikke være der om tre til fem år. Men vi tenker at siden vi er en del av Trondheim, Norges teknologihovedstad, er det vår skjerv, sier han.

Heldal forteller at selv om dette er kunder som de gjerne vil hjelpe «opp og fram», gir de ikke bort reklametjenestene gratis.

- Det er jo «Klondyke» for gründere i denne regionen, og vi vil hjelpe til. Og det skal gjøre vi gjøre mye mer av, for det er morsomme kunder. Men vi jobber ikke gratis. Vi skal aldri snakke ned verdien av den jobben vi gjør, og vi vil jo være streite med alle kundene våre. Hvis ting går bra, da skal vi ha betalt, og litt til. Vi snakker om folk som pantsetter sin mors hus. Noen kommer til å klare det, mens for andre er kanskje pengene tapt.

Vil ut i verden
På kundelisten i dag står nasjonale kunder som Norsk Flid, DNB, Q-Free og Eiendomsmegler 1, men byrået har aller flest kunder med base i Trøndelag.

- Men jeg har lyst til å gå utenfor Norge, sier Heldal med et glimt i øyet. Kanskje er han inspirert av Oslo-konkurrenten SMFB og deres Geox-suksess?

Men han setter lit til at 2016 blir enda bedre enn fjoråret.

- I januar slo vi budsjettet med 30.000 - yeah! Det er deilig å se at budsjettet er rett satt opp, og i tillegg så setter jo januar-tallene tonen for året. Jeg tror 2016 kommer til å bli bra.

Her ser du tallene til Bennett Reklamebyrå for 2015. Alle tall i millioner kroner.

Bennett 2015 2014 Endring i prosent
Omsetning 38,5 32,3 + 19
Byråinntekt 26 27,2 - 4
Resultat før skatt 1 2,5 - 60