Nå starter arbeidet med å finne årets beste reklamefilm, og før publikum avgir sin stemme på tv-sendingen neste år, skal en egen Sølvfisk-jury plukke ut de tolv filmene de skal stemme på.

Det er daglig leder og rådgiver i Pol, Monika Augustsson, som skal lede juryarbeidet.

- Dette ser jeg veldig frem til. Man har jo mange tanker om hva alle tidligere juryer har bestemt, så det blir spennende å være med selv, sier Augustsson til Kampanje.

Hun har tidligere vært med og vunnet fire gullfisker, inkludert «Doffen har daua» for Rema 1000. Men disse filmene blir ikke retningsgivende for hvilke filmer hun ser etter, sier hun.

- Nei, det gjør det ikke. For det første forandrer verden seg. Her gjelder det hele tiden å lete etter de beste filmene akkurat denne måneden.

- Hva blir den største utfordringen?

- Man vet jo aldri med en jury, man har jo mange favoritter. Vi må passe oss for at gjennosmnittene ikke vinner, slik at man tør ta diskusjoner og utfordre litt sånn at det blir en film som er modig også.

Med seg i juryen har hun Ole Andre Skarbøvik, som er markedsdirektør i Telia, Eirik Hovland, tekstforfatter i Ernö, Marianne Lånkan Laurendz, markedssjef i Rema 1000, Mette Waaberg, produsent i Pravda, Lars Holthe, kreativt Ansvarlig i Anorak, Tora Elisabeth Mellbye (ikke avbildet), marketingdirektør i SpareBank 1 og Mobilbetaling.

Det var Kreftforeningen og Ernö som stakk av med Gullfisken for fjorårets beste reklamefilm, som stemt frem av publikum. 

Les også: Kreftforeningen og Ernö vant Gullfisken