Før helgen kunne Telenor fortelle at Aksel Lund Svindal, som telegiganten sponser, har smeltet om sitt aller første VM-gull i utfor. Gullpartiklene fra medaljen skal bli en del av tre millioner SIM-kort og samtidig lanserer alpinstjernen  et pengefond for å fremme idrettsglede.

Hittil har reklamefilmen om Svindals smelting av den 91 gram tunge gullmedaljen blitt sett 520.000 ganger på Facebook. Filmens bakteppe er at Telenor ga Try Reklamebyrå en brief i fjor høst der hovedpoenget var å poengtere at selskapet - ifølge Telenor - har Norges raskeste mobilnett.

- Vi grep tak i utfordringen som ligger i at man man ikke med det blotte øyet ser forskjell på mobilnett, man må selv oppleve forskjellene. Og SIM-kortene er enda vanskeligere å skille, de fleste tenker nok bare på SIM-kortet som en liten plastbrikke du setter inn i mobilen. Vi ville støtte opp om Telenors løfte om at selskapet tilbyr det raskeste mobilnettet og gjøre noe nytt med SIM-kortet. Fremtidige SIM-kort fra Telenor symboliserer at selskapet leverer dekning på øverste pall, sier Eirik Sørensen i Try i en pressemelding.

Sammen med sin partner, Finn Knudsen, tok Sørensen utgangspunkt i Aksel Lund Svindal. Som mangeårig utøver på alpinlandslaget har han lenge hatt Telenor som hovedsponsor.

- Aksel er en av tidenes største alpinister og verdens raskeste mann på ski. Beviset på det har blitt hengt rundt halsen hans ved flere anledninger, og hans aller første VM-gull i utfor må være det største symbolet på fart. Og for å minne folk på at Telenor har det raskeste mobilnettet tenkte vi at den medaljen skulle bli en del av hvert eneste SIM-kort, sier Sørensen.

Se filmen her:

Aksel Lund Svindal og vi har gjort noe kult! Sammen har vi smeltet hans første VM-gull for å skape noe stort – noe som vil bety mye for mange i lang tid fremover! Dette må dere se! Tusen takk, Aksel! <3

Posted by Telenor Norge on 16. mars 2016

- Mulighet til å eie en bitteliten del av gullet
Try-teamet foreslo derfor å smelte om medaljen, pulverisere den, for så å feste små gullfnugg på tre millioner SIM-kort til mobiler, nettbrett og PC-er. Slik vil folk få muligheten til å eie en bitteliten del av Lund Svindals første VM-gull.

Telenor tente på ideen.

- Vi likte dette konseptet og er glad for at vi endelig har fått realisert det. Aksel er svært folkekjær. Når han vinner gull føles det som om resten av Norge vinner gull. Derfor er håpet at å dele denne ene medaljen med så mange vil oppleves som positivt og i Aksels ånd, sier leder for Advertising & Media i Telenor, Karianne Salicath.

Det var Aksel Lund Svindal som fikk ideen om knytte dette til opprettelsen av et fond.  Første mottaker er Sunnaasstiftelsen. Den mottar 250.000 kroner. Framover er planen at det blir jevnlige donasjoner til gode formål som Aksel Lund Svindal plukker ut.