Denne uken signerer Utdanningsetaten i Oslo to rammeavtaler med reklameselskapene Ernö  og Miksmaster Creative til en beregnet årlig kostnad på 2,3 millioner kroner. Avtalene løper over fire år, og har som mål å hjelpe både Utdanningsetaten og enkeltskoler i Oslo med reklame, bruk av sosiale medier og medietrening, skriver Klassekampen.

Reklamebudsjettene i Osloskolen har blitt kritisert av både Utdanningsforbundet og SV-leder Audun Lysbakken. Sistnevnte har omtalt budsjettene som «en vill bruk av offentlige penger».

Den ferske kunnskapsbyråden i Oslo, Tone Tellevik Dahl (Ap), ser imidlertid ingen problemer med pengebruken.

– Jeg synes det er rart å mistenkeliggjøre videregående skoler som bruker penger på å få formidlet det undervisningstilbudet de skal gi. Uten god informasjon ville flere elever valgt feil skole, sier hun til Klassekampen.

Kunnskapsbyråden mener pengebruken er beskjeden.

– Vi bruker ikke mye penger på markedsføring, og de aller fleste pengene går til læring. Før brukte man mye penger på fancy kampanjer med kjendiser, men det er historie nå, sier hun.