OneCall lanserer i disse dager en ny reklamekampanje som skal gå både på tv, radio og i digitale medier. Kampanjen setter søkelys på at det er dumt å betale mer enn du må for akkurat samme vare.

- Filmene skal underholde, samtidig som de skal formidle et viktig budskap til norske forbrukere: «Ikke betal mer for noe som er helt likt».  I begge filmene blir kundene veldig usikre når to helt identiske varer har forskjellig pris. Det samme budskapet formidles i en serie radiospotter og aktiviteter i sosiale medier, sier markedsdirektør Albert W. Arli i OneCall til Kampanje.

I en av filmene skal en far kjøpe en hest til sin datter. Han kan velge mellom to eksakt like hester – som har helt forskjellig pris.

Det er ikke første gang det brukes hester som bilde på et mobiltelefonabonnement. Telenors siste reklamefilmer for selskapets dekning, raske nett og 4G-utbygging illustreres av en stor og en liten hest og den noe enfoldige trønderen Arnfinn Baksletten.

- Er det en lite skjult referanse til Telenors 4G-reklame i den nye OneCall-filmen, Albert Arli?

- Jeg har ikke så lyst til å kommentere konkurrenters reklamefilmer, men det er en interessant og morsom observasjon du gjør deg. For vår del er det litt tilfeldig at det er en hest i den ene av disse totalt tre filmene som har som gjennomgående tema at to identiske produkter selges til ulik pris, sier han.

- Er det slik i mobiltelefonmarkedet at identiske produkter selges til ulik pris?

- For oss er dette gammelt nytt og vi har de siste årene sett det litt som vår oppgave å påpeke at tjenestene er veldig like, mens prisen ofte er forskjellig. Derfor er dette litt gammelt nytt for oss, men vi sier det på en ny måte

- Så ikke et hestespark til Telenor?

- Hehe! Jeg tror ikke jeg vil kommentere det, men om de oppfatter det slik så er jeg sikker på at de tar det med et smil.

Hvis du vil sammenligne filmene til OneCall og Telenor kan du se Telenors hestefilm her.

I de to andre OneCall-filmene blir vi med inn i en pizza-sjappe som selger to identiske pizzaer til forskjellig pris. En annen film er bygget over samme lest; på en typisk norsk kafé selges to helt like rekesmørbrød til ulik pris.

- Noen ganger er det vanskelig å forstå hvorfor samme vare skal ha forskjellig pris. Men det er nettopp slik det norske mobilmarkedet fungerer. Det selges mobilabonnement med samme innhold til forskjellig pris – helt avhengig av hvilket selskap man velger, uttaler Ragnar Roksvåg, tekstforfatter og kreativ leder i Los&Co.

Det er Los&Co som står bak idéen til filmene og det er Stockholmbaserte Social Clubmed regissør Jesper Ericstam i spissen som står bak produksjonen.

Her kan du se de andre to filmene «Reke» og «Pizza» i OneCalls nye reklameserie.