Content marketing-byrået Chili Publications er klare med resultatet for 2015. De viser en omsetning på 9,6 millioner kroner, ned fra 12,1 millioner kroner i 2014. Resultatet øker fra 68.412 kroner til 889.335 kroner.

Bunnlinjen har aldri vært høyere for det ti år gamle byrået, som blant annet har Jernia og Vita på kundelisten, og driver motenettstedet Vixen.

- Vi har gjort mindre print og mer digitalt og events. Det har ført til færre produksjons- og trykkeoppdrag og mindre produksjonskostnader. Samtidig øker oppdragsmengden, både i digitale kanaler og på event, sier daglig leder og eier Pia Tryland.

- Trist å legge ned Spirit
Tallene har også sin forklaring i at Chili Publications i 2015 valgte å legge ned gratismagasinet Spirit, som var rettet mot ungdom. Det har ført til en bedring av resultatet.

- Det var litt trist. Spirit hadde egentlig 20 års-jubileum i fjor, men det var ikke liv laga for printmagasinet og en digitalsatsing var ikke aktuell for oss, sier Tryland.

- Hvorfor ikke? Dette er jo en målgruppe som er mye på nett?

- Det var rett og slett en prioritering. Vi er først og fremst et content-byrå og hjelper bedrifter med å bygge merkevarer i egne kanaler. Det ville vært en stor risiko forbundet med å prioritere Spirit. Men dersom det dukker opp en bedrift som vil ta merkevaren videre, så kan Spirit være et fantastisk godt content-prosjekt.

To ansatte forsvant ut av selskapet sammen med nedleggelsen av Spirit. Også en ansatt tilknyttet Vixen forsvant ut. De totale lønnskostnadene for året sank fra 4 012 534 til 2 558 631 kroner. I dag er det fem ansatte i selskapet.

- Vi skal rekruttere to til nå og jobber i tillegg med mange faste miljøer og frilansere på ulike produksjoner, sier Tryland.

Saken fortsetter etter resultattabellen:

  2015 2014 Endring (prosent)
Omsetning 9 622 297 12 131 638  
Driftsresultat 971 609 181 971  
Resultat før skatt 889 355 68 412  


Fortsetter med print
Chili Publications er ikke helt ferdige med print, selv om Spirit nå er historie.

- Det er primært kjeder og kjøpesentere som fortsatt satser på print blant våre kunder. Så lenge kundene våre ser at de får flere lojale kunder og øker salget gjennom printmagasiner, så vil vi fortsette med det.

- Hvor legger dere størst trykk?

- Vi gir alltid råd til kundene om hva som er den eller de beste kanalene å bruke. Vi ser en tendens til at mange vil bygge egne landingssider for innhold, og oppnå distribusjon gjennom influencers, native ads og sosiale medier. En annen tendens vi ser er økende samarbeid mellom aktører som har samme målgruppe, for eksempel at man deltar på andre aktører sine eventer med relevant innhold.

Sikter mot millionen
I år sikter selskapet mot et millionresultat for første gang.

- Ja, vi jobber for det, sier Tryland.

- Hvordan merker dere konkurransen i markedet?

- Vi merker at det er flere aktører på banen, men jeg opplever at det er veldig stor forskjell på hva slags kompetanse de ulike content-byråene leverer. Det er veldig tydelig hvilke kunder som foretrekker oss.  Vi er først og fremst et B2C-byrå.

Var eid av Aller
Chili Publications hadde Aller Danmark på eiersiden inntil 2009 og har siden vært heleid av Tryland.

- Vi fikk valget mellom å finne ny eier, legge ned eller ta over selv, forteller hun om veivalget for syv år siden.

- Er dere i markedet for å bli kjøpt opp?

- Det har vært diskusjoner om det. Vi har valgt å fortsette på egen hånd og strategien vår er å finne flinke folk som kan komme inn på eiersiden.