Å lese at Trond Høiås og Bård Torgersen fra Westerdals mener at reklame ikke har vært relevant siden midten av 1990-tallet er mildt sagt alarmerende. Ikke minst for deres studenter.

Dere lurer på hva som har skjedd?! Vel, mens Westerdals sov i klasserommet, har verden gått videre og reklamebransjen har fått et hav av nye og spennende muligheter til å skape fantastisk relevante, effektive og underholdende ideer for annonsørene.

I dag lager ikke reklamebransjen bare film og print med en snappy pay-off, men innhold som folk har nytte av og ønsker å ta del i. Bare se på Volvo «Life Paint», «Guns With History», Hondas «The Other Side», If sin «Slow down GPS» eller The Gathering sin «Live Concert in Minecraft» som fant sted i påsken.

Aldri har kreatører hatt større muligheter til å lage nye, innovative og effektive måter å skape et bånd mellom annonsører og folk der ute

Dette er ideer, skapt av reklamebyråer, som connecter med folk på et helt annet nivå enn reklamen på 90-tallet. Det gjør det helt fantastisk å være kreatør i 2016. For aldri har kreatører hatt større muligheter til å lage nye, innovative og effektive måter å skape et bånd mellom annonsører og folk der ute.

I løpet av de siste årene har byrået jeg jobber i, hatt muligheten til å lage apper og spill som har gått rett til topps i App Store, vi har laget produkter, tjenester, og digitale verktøy som brukes over hele Europa, vi har laget en site hvor norske veteraner usensurert kan laste opp og legge ut sin historie, vi har omgjort rasteplasser til tasteplasser, og - selvsagt – laget massevis med film og print.

Les også: - Reklamestudenter vil ikke jobbe med reklame

Frank Nystuen har jobbet som tekstforfatter/kreatør i reklamebransjen siden 1997