Denne uken la forlagsgiganten Egmont Publishing og det danske konsernet Egmont frem tall for fjoråret og både norgessjefen Espen Asheim og konsernsjefen selv, danske Steffen Kragh, trakk frem satsingen på content marketing som et viktig område i forhold til å skape nye inntekter som for Egmont-konsernets del beløp seg til hele 750 millioner norske kroner i 2015.

Les også: - Ikke noe overskudd på TV 2-nyheter

Les også: - Har lønnsomme papirprodukter i 2020

- Vi kommer til å satse mer på content marketing. Nye oppkjøp kan være aktuelt, sa Espen Asheim til Kampanje.

Nå foreligger tallene til content-byrået Egmont kjøpte halvparten (50,1%) av i 2015, norske Sempro som i dag er etablert med kontorer i Oslo, Moss og Lillehammer og de viser at selskapet fortsatt å vokse både på omsetning og resultat.

- Vi får stadig flere større merkevarer i porteføljen vår, og de fleste kommer gjennom anbefalinger fra andre kunder. Vi har noen av bransjens beste digitale hoder, og mer krevende kunder gjør også at vi vokser videre med nye utfordringer, sier administrerende direktør og partner i Sempro, Kjetil Sinding, til Kampanje.

Omsetningen økte med nesten 60 prosent til 44,8 millioner kroner i 2015 og byrået fikk et overskudd før skatt på snaue fire millioner kroner. Det var nesten en dobling sammenlignet med tilsvarende tall for 2014.

- Egmont bedre på de store sakene
At både norske og danske Egmont trekker frem content som viktig, synes Sinding viser at satsingen på content er godt forankret i det norske og internasjonale mediekonsernet. Han sier Sempro føler seg hjemme både i Egmont i den nye byråkategorien som går under navnet content marketing-byråer.

- Ja, vi jobber med content med hver dag og det vi kaller mikro-content som vi distribuerer på sosiale medier-plattformer som Facebook og Instagram også får Egmont Publishing jobbe med de større artiklene for det er de bedre på, sier Sinding.

Han mener både Egmont og Sempro har gjensidig glede av hverandre.

- Content uten distribusjon er ikke spesielt lurt og det er nok der Egmont har mest glede av oss. Vi hjelper de med å få innholdet frem til de riktige målgruppene og da mener jeg vi har kommet langt på vei og verdikjeden er komplett. Samtidig har vi glede av det gode innholdet som Egmont produserer og  som er et produkt vi kan ta ut til våre kunder, sier han.

- Facebook alene ikke nok
Egmont Publishing har både opprettet en egen content-pool i tillegg til oppkjøpet av innholdsprodusentene i Bonzaii.

- Holder det med Facebook og andre sosiale medier-plattformer eller trenger man også medieplattformen når man skal distribuere content-artikler?

- Jeg tør nesten ikke gi noe godt svar på det. Vi kjøper fortsatt mye tradisjonelle bannerformater som display og wallpaper, men om to-tre år så tror jeg det er mulig å klare seg med de internasjonale søk- og sosiale medier-plattformene. Men Facebook alene tar deg ikke hele veien i dag, sier han.

Mye av disse mediekjøpene skjer også programmatisk, ifølge partner Jørgen Nilsson. Han startet opp i Sempro for å bygge opp Oslo-kontoret.

- Vi merker at stadig større deler av de digitale plasseringene skjer programmatisk. Nettopp der har vi jobbet for å posisjonere oss. Her ligger Sempro langt fremme kompetansemessig, sier Nilsson.

Denne uken kom Mediebyråforeningen med sine ferske reklametall for 2016 som for første gang splittet opp digitalomsetningen i programmatiske annonsekjøp. Sammenlignet med tall for 2015 har denne kategorien økt med over 100 prosent etter årets to første måneder.

Les også: På vei mot 700 mill. programmatiske reklamekroner

- Markedsbudsjettene skal vris digitalt i lang tid fremover, vi har bare sett starten av dette så langt. Utsiktene ser veldig positive ut for et byrå som oss som jobber kun med digitale løsninger, sier han.

Totalt så jobber det 26 mennesker i Sempro og i løpet av året har ytterligere seks kommet til for selskapet som hadde en byråinntekt på 24,5 millioner kroner i 2015. Selskapet jobber med kunder som Subaru, Flisekompaniet, Den lille nøttefabrikken, USBL og Sparebank 1 Østfold Akershus.

Her ser du tallene til Sempro for 2015. Alle tall i millioner kroner.

Sempro 2015 2014 Endring i prosent
Omsetning 44,8 28,0 + 60
Driftsresultat 3,9 2,1 + 85
Resultat før skatt 3,9 2,1 + 85