Det var Therese Grieves og Cecilie Berger i Carat som gikk helt til topps i Mediebyråforeningen og Capas konkurranse om å få representere Norge i Young Lions Media Festival i juni. Konkurransen for unge talenter avholdes i forbindelse med verdens største reklamefestival Cannes Lions.

- Dette var litt uforventet, men utrolig spennende og det er utrolig gøy å få lov til å være med å representere Norge og  ikke minst Carat. Det gleder vi oss til, sier Therese Grieves i Carat til Kampanje.

Dette blir første gang hun deltar på festivalen.

- Jeg tror det blir en tøff konkurranse. Det er mange smarte hoder som skal ned dit, men det er gøy bare å få være med og med all den læringen vi får underveis.

- Hvilke ambisjoner har dere i konkurransen?

- Vi må jo gå for gulloet. Hvis ikke, så håper vi på topp tre, men vi gir full gass.

Dette er syvende gang unge team konkurrert om å presentere den beste mediestrategien, og årets oppdragsgiver har vært Future Home og deres smarthusløsninger.

- Ni team bestående av unge talenter fra våre medlemsbyråer har nedlagt en betydelig innsats, og vi er mektig imponert over nivået på det vi har fått presentert. Det er derfor liten tvil om at det sitter utrolig mange flinke folk med mye kunnskap og spennende ideer i de ulike mediebyråene sier Espen Klepper, administrerende direktør i Omnicom Media Group og styreleder i Mediebyråforeningen.

- Det vi først og fremst leter etter er kombinasjonen av en tydelig strategi og ikke minst en innovativ medieidé. Alt basert på grundig innsikt i kategorien, kunnskap om målgruppen og deres mediebruk, sier Klepper.

På sølvplass kom teamet fra Red Media Consulting med Marie Slettvold og Danielle Posejpal, mens bronseplassen gikk til IUM med Camilla Dahl og Emilie Kolle Riskild.

- I år som tidligere år har det vært knivskarp konkurranse, og ikke minst mellom de tre første plassene. Juryen har derfor hatt en krevende men samtidig morsom jobb, sier Gareth Williams fra Capa.

Tonje Gjerstad, daglig leder i Mediebyråforeningen, sier at oppgaven i Cannes blir å skape en innovativ mediestrategi i løpet av 24 timer, ofte for et veldedig formål.

- Det norske teamet skal dermed konkurrere med team fra hele verden hvor den mest overbevisende kommunikasjonsstrategien med best uttak av idé blir kåret som vinner. I 2014 kom det norske teamet på bronseplass, så vi har tidligere vist at vi kan hevde oss i toppen, sier hun.