Administrerende direktør i det amerikanske selskapet Clear Channel, Mats Lundqusist, sier selskapet ikke er part i saken som kan ende med at Oslo kommune må avslutte de eksklusive forhandlingene med selskapet han har ledet de siste årene.

Les også: Reklame-kontrakt til 500 mill. kan glippe for Clear Channel

- Vi har ikke noe med dette å gjøre. Dette er JCDecaux som bråker med kommunen, sier han.

Oslo kommune og Clear Channel har forhandlet helt siden 2014 om de nye reklameflatene utendørs. Kontrakten om bysyklene er landet, men fortsatt gjenstår kontrakten for leskur og toaletter. Totalt er det snakk om en medieomsetning på opp én milliard kroner for perioden som løper over 12 nye år.

Lundqusist sier han er klar til å signere med kommunen når som helst.

- Vi er klare til å trykke på start når som helst for å Oslos innbyggere nye leskur og toaletter og har sammen med kommunen og deres arkitekter utviklet de nye løsningene, sier han.

Han sier også og at det her dreier som en midlertidig forføyning, slik at kjennelsen fra Oslo Tingrett som Kampanje omtaler i dag «ikke er rettskraftig».

- Ja, dette handler om en midlertidig forføyning, de har ikke vunnet med rettskraftig dom, sier han.

Den midlertidige forføyningen som JCDecaux fikk innvilget, er ifølge retten basert på det faktum at Clear Channel aldri innfridde kravet om å by på både bysykkelkontrakten og leskurene samlet, men kun ga et tilbud på hver og en av dem. Dermed ble en sentralt vilkår i konkurranseutlysningen brutt, ifølge JCDecaux.

- Er dere fortsatt interessert i utendørskontrakten knyttet til leskur og toaletter?

- Vi er klare til å signere kontrakten og er ikke rammet av dette. Det er JCDecaux som har saksøkt kommunen, så dette er en sak mellom dem, sier han.

Alt avhenger dermed av hva Oslo kommune gjør og om de anker saken videre i rettssystemet. Ankefristen går ut mandag.