Reklamebyrået Alle Gutta fortsetter suksessen. Når tallene for 2015 er klare, forteller gründer Ingebrigt Steen Jensen igjen at byrået har lagt bak seg sitt beste år noensinne.

Les også: Alle Gutta doblet resultatet

- 2015 var vårt beste år noensinne. Vi har en høyere totalomsetning, byråinntekt og overskudd, sier en åpenbart stolt Steen-Jensen til Kampanje.

Det er flere årsaker til det gode året.

- Aller viktigst er nok at vi har fått mer å gjøre for eksisterende oppdragsgivere som Bama, Joker, Norgesgruppen og Skeidar. Vi har også gjort et stort stykke arbeid for Bakehuset. Vi har også fått inn nye kunder og blitt flere ansatte, forteller han.

Og han er særdeles fornøyd med at alle disse kundene har lagt bak seg et godt 2015.

- Det som er aller mest gledelig for 2015 er at Bama, Norgesgruppen og Joker har satt omsetningsrekord på resultat, Støtvik hotell ble kåret til Norges beste hotell, Skeidar snudde underskudd til overskudd og Bakehuset snudde nedgang til oppgang. Det er klart at vi bare er en bitteliten brikke, men vi har bidratt til at våre kunder har gjort det bra. Og det er den beste garantien for at vi kan jobbe videre med dem, sier han.

- Har vært et ganske analogt byrå
Daglig leder Line Jessen forteller at det er spesielt på rådgivning og digitalt at byrået vokser.

- Hvordan ser 2016 ut?

- Jeg tenker at vi skal fortsette å vokse – der det er behov for å vokse. Men det er avhengig av at vi får flere oppdrag som for eksempel krever mer spesialkompetanse, sier en optimistisk Jessen.

Totalt teller byrået nå 19 ansatte, som er opp med fire-fem hoder fra i fjor.

- Når vi ansetter nye, flinke medarbeidere og får nok oppdrag til dem, blir det en vekst. Vi har nok vokst en del i kompetanse og oppdrag på det digitale. Det er ingen hemmelighet at vi har vært et ganske analogt reklame byrå, kommenterer Steen-Jensen.

70 prosent tradisjonelt
Men selv om stadig større del av oppdragsmengden er digital, er hovedvekten på såkalt «tradisjonell reklame».

- Jeg vil tippe at rundt 70 prosent av byråinntekten vår handler om tradisjonell reklame. Vi har også mange store rådgivningsprosjekter der vi jobber med kultur og merkeprosesser. Helt ubeskjedent vil jeg si at det er mye rådgivning på ganske høyt nivå, sier han.

Han vil anslå at byrået sto bak rundt 25 reklamefilmer og nettfilmer, 70 radiospoter, annonser (både print og banner), DM, utendørsannonser og grafisk design og visuelle profiler og nettsider.

- Det som alltid er viktig, er at man vet hva man vil si til hvem. Er det klokt, finner man alltid en kanal. Ingen algorytmer kan regne ut et godt budskap, sier han.

Her ser du alle tallene for Alle Gutta i 2015. Alle tall i millioner kroner.

Alle Gutta 2015 2014 Endring i prosent
Byråinntekt 18,9 16,3 16
Driftsresultat 6 5,7 5,3
Resultat før skatt 6 5,7 5,3