I dag gikk ankefristen ut for Bymiljøetaten for å påklage kjennelsen til tingretten i saken mellom det franske utendørsselskapet JCDecaux og Oslo Kommune.

Les også: Reklame-kontrakt til 500 mill. kan glippe for Clear Channel

Bymiljøetaten sier nå til Kampanje at etaten velger ikke å anke.

- I samråd med Kommuneadvokaten gjorde vi en vurdering av hva som ville være riktig. Og så registrerer vi at Oslo byfogdembete ikke er enig i den vurderingen. Det tar vi til etterretning, og vi har bestemt oss for ikke å anke denne kjennelsen. Hovedgrunnen er at konkurransen nå kan avlyses, og vi raskere kan få avklart veien videre, sier Monica T. Olsen, presseansvarlig i Bymiljøetaten til Kampanje.

Dermed kan JCDecaux fortsette med å selge reklame på leskurene i Oslo frem til det som trolig blir en ny utlysning av kontrakten som Kampanje har stipulert til en verdi på rundt en halv milliard kroner.

- Vårt ønske var at begge tilbyderne skulle få mulighet til å levere best mulige tilbud. Markedet for utendørs reklame og drift av reklamefinansierte bymøbler består av svært få aktører, og Oslo kommune la stor vekt på å få til konkurranse mellom minst to leverandører for å kunne få best mulig tjenester, sier Olsen.

Etter at Clear Channel forsvarte bysykkelkontrakten har det amerikansk-eiede selskapet ligget i eksklusive forhandlinger med kommunen om å også overta både leskur og toaletter og var inntil i forrige uke klar for å signere med kommunen.

Les også: - JCDecaux som bråker med kommunen

Clear Channels avtale med kommunen om bysyklene berøres ikke av dette.